Χαριλάου Τρικούπη: Αντιδρά για την Τσαπανίδου, “ξεχνά” πως το ίδιο (ακριβώς) έχουν πει και ο Ανδρουλάκης και ο Γερουλάνος

 Χαριλάου Τρικούπη: Αντιδρά για την Τσαπανίδου, “ξεχνά” πως το ίδιο (ακριβώς) έχουν πει και ο Ανδρουλάκης και ο Γερουλάνος

Ευρισκόμενη σε δημοσκοπική αμηχανία (με τις προσδοκίες για υψηλό διψήφιο ποσοστό να εξανεμίζονται) η Χαριλάου Τρικούπη, έχει ανοίξει εδώ και καιρό “διμέτωπο” αγώνα: την μία ημέρα επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ, και την τρίτη και στα δύο κόμματα μαζί. Από την στρατηγική “ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας πρωθυπουργός σε κυβέρνηση συνεργασίας”, την Κυριακή -παρουσιάζοντας τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ- έκανε στροφή και παρέλλειψε τον συγκεκριμένο όρο από τα μετεκλογικά σενάρια περί συνεργασιών. Τροφοδοτώντας, με αυτόν τον τρόπο, σκέψεις ότι είναι πιθανό να συνεργαστεί ακόμα και με αυτόν (τον πρωθυπουργό) που έχει κατονομάσει ως αυτόν που τον παρακολουθούσε.

Χθες, ήταν η μέρα που στόχος της Χαριλάου Τρικούπη έγινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή έδωσε μία αναφορά της εκπροσώπου Τύπου Πόπης Τσαπανίδου που υπονόησε πως οι μετεκλογικές συνεργασίες δεν πρέπει να είναι προϊόν εκβιασμού. Η επίθεση του “ομολόγου” της του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Μάντζιου ήταν σφοδρή: την αποκάλεσε …ψεκασμένη και συνωμοσιολόγο. Για να εισπράξει την απάντηση πως με αυτή την προσέγγιση οι χαρακτηρισμοί θα έπρεπε να αποδωθούν στον Παύλο Γερουλάνο, ακόμα και στον ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος.

Ακόμα κι αν η αναφορά της κ. Τσαπανίδου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί για λόγους πολιτικής ηρεμίας στις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, η οργή που εκδήλωσε η Χαριλάου Τρικούπη δεν ήταν τίποτε περισσότερο από μία ακόμα έκφραση αμηχανίας.

Από τον περασμένο Αύγουστο (31.8) ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον Σκάϊ (Παύλος Τσίμας) έκανε λόγο για απόπειρα παγίδευσης με σκοπό τον εκβιασμό του, αναφερόμενος στην υπόθεση της παρακολούθησής τους, εξηγώντας παράληλλα τους λόγους που δεν δέχεται να ενημερωθεί ανεπίσημα (τις δηλώσεις αναπαρήγαγε η “Καθημερινή”). Ο Σκάϊ είχε δώσει στην δημοσιότητα το απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν περίμενα ποτέ ότι θα είχε στηθεί μία τέτοια πλεκτάνη από την Ελληνική Κυβέρνηση. Δεν ήθελε η ΕΥΠ μόνο να ακούει ήθελε να καταγράφουν κιόλας.  Δεν ήθελα να παρακολουθούν μόνο τι λέω όταν μιλάω με τον Τσίμα, ήθελαν να καταγραφούν και την προσωπική μου ζωή. Αυτό ξέρετε πώς λέγεται; Απόπειρα παγίδευσης για εκβιασμό.

Το υπονοούμενο ήταν ηχηρό: ο κ. Ανδρουλάκης έθεσε και την διάσταση, όχι μόνο του πολιτικού εκβιασμού αλλά και αυτού με προσωπικά δεδομένα…

Την περασμένη εβδομάδα, στην εκπομπή της Νατάσας Γιάμαλη στο Kontra, ο Παύλος Γερουλάνος (σε πάνελ με τους Δημήτρη Τζανακόπουλο και Γιώργο Κουμουτσάκο) είπε το ίδιο. “Δεν πρέπει οι μετεκλογικές συνεργασίες να γίνουν προϊόν εκβιασμού”, τόνισε χαρακτηριστικά. Από την Χαριλάου Τρικούπη δεν υπήρξε καμία έκφραση αποδοκιμασίας, αντιθέτως ο κ. Γερουλάνος ανακοινώθηκε κανονικά ως υποψήφιος στην Α’ Αθηνών.

Η “μύγα τσίμπησε” ξαφνικά την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη με την δήλωση Τσαπανίδου. Το ό,τι βοά η πολιτική και δημοσιογραφική πιάτσα πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύρεται στις εκλογές με την βαριά υπόνοια πως υπήρξε επικίνδυνος για την εθνική ασφάλεια και πως στο παραπολιτικό “cloud” υπάρχουν συνομιλίες του και άλλα προσωπικά δεδομένα δεν φαίνεται να ενοχλεί πιά.

Σχετικά Άρθρα