Τσαπανίδου – Το σκάνδαλο Μητσοτάκη, το χρεώθηκε πλέον όλη η ΝΔ

 Τσαπανίδου – Το σκάνδαλο Μητσοτάκη, το χρεώθηκε πλέον όλη η ΝΔ

Καλεσμένη στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ήταν η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως «το σκάνδαλο Μητσοτάκη το χρεώθηκε πια ολόκληρη η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας», αναφερόμενη στην καταψήφιση της πρότασης μομφής.

Η Πόπη Τσαπανίδου σημείωσε για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ πως: «Επρόκειτο για μία κορυφαία κοινοβουλευτική ενέργεια που έπρεπε να γίνει όταν μάθαμε και “με τη βούλα” πια από την ΑΔΑΕ ότι υπήρξε παρακολούθηση από την ΕΥΠ έξι κορυφαίων προσωπικοτήτων αυτής της χώρας, οι πέντε εκ των οποίων είναι επικεφαλής στον στρατό. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ήταν υπό παρακολούθηση επί δύο χρόνια, ο υπουργός κ. Χατζηδάκης ήταν κι αυτός υπό παρακολούθηση».

Υπενθύμισε, δε, ότι «όταν ρωτήθηκε για την παρακολούθηση Χατζηδάκη, ο κ. Μητσοτάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει, δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο». Αναρωτήθηκε, ακόμα, «πώς υπέγραφε η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ» αυτές τις παρακολουθήσεις.

«Η Δικαιοσύνη, από τη δική της πλευρά, πρέπει να κινηθεί ώστε να πάρουμε απαντήσεις», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείσα για την υπόθεση της «μικρής Μαρίας», σημείωσε: «Την πληροφορία για τον πιθανό θάνατο ενός μικρού παιδιού, ο ίδιος ο κ. Μηταράκης, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, την ανέφερε σε ένα tweet».

«Όταν ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός μεταφέρει κάτι τέτοιο, δεν μπορούμε να βγάζουμε άλλα συμπεράσματα», είπε απαντώντας στην κριτική της ΝΔ.

«Υπήρξαν κακοί χειρισμοί από την πλευρά της κυβέρνησης που δεν έδωσαν κανένα περιθώριο να διαλευκανθεί αυτή η υπόθεση. Δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί. Αν η κυβέρνηση προχωρούσε στις απαραίτητες ενέργειες όταν βρέθηκαν οι πρόσφυγες στη νησίδα αυτή του Έβρου – που βεβαιώθηκε ότι είναι και ελληνικό έδαφος – τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά», ανέφερε η κ. Τσαπανίδου.

Σχετικά Άρθρα