Θεσσαλία: Μπλόκα από τους αγρότες στον αυτοκινητόδρομο Ε65

 Θεσσαλία: Μπλόκα από τους αγρότες στον αυτοκινητόδρομο Ε65

Για το μεσημέρι της Δευτέρας έχουν προγραμματίσει οι αγρότες της Θεσσαλίας, να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο της Κεντρικής Ελλάδας Ε65, στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Η σχετική απόφαση ελήφθη στην πανθεσσαλική αγροτική σύσκεψη που έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή στον Παλαμά Καρδίτσας, με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτικών συλλόγων από όλη τη Θεσσαλία. Στη σύσκεψη οι αγρότες υπογράμμισαν πως μόνο με τον αγώνα και τα τρακτέρ στους δρόμους μπορούν να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσής τους και συζήτησαν την περαιτέρω οργάνωση των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω απο 600 τρακτέρ έχουν ήδη βγει στις πλατείες χωριών της Καρδίτσας, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να πραγματοποιηθούν συσκέψεις των αγροτικών συλλόγων σε όλους τους νομούς της Θεσσαλίας για την προετοιμασία της κινητοποίησης. Υπενθυμίζεται ότι ήδη υπάρχουν μπλόκα σε Φθιώτιδα, Πέλλα, Κουλουρα, Αιτωλοακαρνανία και άλλες περιοχές.

Ο Κώστας Τζελλας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις των αγροτών, κάνοντας λόγο για την αναπλήρωση εισοδήματος, την ανακούφιση από το υψηλό κόστος παραγωγής, την προστασία από τις φυσικές καταστροφές, την υλοποίηση των απαραίτητων έργων υποδομής, την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ και τις κατώτερες εγγυημένες τιμές.

Εκπρόσωποι των υπόλοιπων ομοσπονδιών και αγροτικών συλλόγων στάθηκαν ιδιαίτερα στην κοροϊδία της κυβέρνησης, που αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, πετώντας τους κάποια ψίχουλα, ενώ την ίδια ώρα σπεύδει να ικανοποιήσει κάθε αξίωση των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε κάθε περίπτωση, στους δρόμους βγαίνουν ολοένα και περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε πολλές περιοχές της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι οι αγροτικές κινητοποιήσεις αποφασίστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που οργάνωσε η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων στη Νίκαια Λάρισας στις 8 Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν τις περασμένες ημέρες συλλαλητήρια σε Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Βόρεια Ελλάδα και αλλού.

Σχετικά Άρθρα