ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση Τσίπρα για… εδραίωση στον κεντρώο χώρο – Περιοδείες σε κρίσιμες περιφέρειες

 ΣΥΡΙΖΑ: Αντεπίθεση Τσίπρα για… εδραίωση στον κεντρώο χώρο – Περιοδείες σε κρίσιμες περιφέρειες

Τα μεσαία και λαϊκά στρώματα της κοινωνίας φιλοδοξεί να φέρει κοντά του ο Αλέξης Τσίπρας εκκινώντας και επίσημα αυτή την εβδομάδα τις κομματικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Περιστέρι, Πάτρα και Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει η «πορεία στο λαό», πόλεις και εκλογικές περιφέρειες κρίσιμες για την έκβαση της εκλογικής μάχης.

Πρόκειται για τη δημοκρατική αντεπίθεση όπως τη χαρακτηρίζουν στην Κουμουνδούρου μετά την εκτροπή των παρακολουθήσεων και των απευθείας αναθέσεων .

Η μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης για τον Αλέξη Τσίπρα ίσως και να ήταν η τελευταία αναμέτρηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πριν την προκήρυξη των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε να πετάξει το γάντι στον αντίπαλό του για τηλεοπτική μονομαχία ωστόσο όπως όλα δείχνουν το πεδίο της μάχης θα είναι η σκανδαλολογία και η επικοινωνιακές καμπάνιες μεταξύ των δυο κομμάτων.

  • Το σύνθημα της εκστρατείας που ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη από το κλειστό γήπεδο του Περιστερίου είναι Δικαιοσύνη παντού, με τα στελέχη να κινητοποιούνται σε όλη τη χώρα για την ενεργοποίηση όλο και μεγαλύτερου αριθμού μελών αρχικά και φίλων του κόμματος στη συνέχεια.

Καθόλου τυχαία δεν επιλέγει τη Δυτική Αθήνα και στη συνέχεια την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του καθώς πρόκειται για τις πιο κρίσιμες ίσως περιφέρειες της χώρας τόσο πληθυσμιακά όσο όμως και πολιτικά.

Ο κ. Τσίπρας πατά πάνω σωρευμένα προβλήματα της ακρίβειας Μητσοτάκη όπως τη χαρακτηρίζει αλλά και στην έντονη δυσαρέσκεια που εκφράζουν τα λαϊκά μεσοαστικά και φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού. Εκεί δηλαδή που καταγράφονται οι μεγαλύτερες απώλειες για την κυβέρνηση εξαιτίας και της αδικίας που υφίστανται πρώτοι αυτοί από τη  μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται σε εξέλιξη όπως αναμένεται να πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ανοιχτές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσει.

Ο χώρος του… Κέντρου

Στον απόηχο της επιβεβαίωσης της παρακολούθησης από την ΕΥΠ των 5 κορυφαίων στρατιωτικών της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και της παρακολούθησης του πρώην υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να ταλαντεύεται σαν το εκκρεμές ιδιαίτερα στο χώρο του λεγόμενου Κέντρου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει κάθε λόγο να βλέπει τώρα να ανοίγεται περισσότερος χώρος στο Κέντρο μετά τον αλληλοσπαραγμό μεταξύ των παραδοσιακών εκφραστών του για το ζήτημα των παρακολουθήσεων και την παρουσία Βενιζέλου στην εκδήλωση που έθετε σε ερώτημα τα κίνητρα των άλλοτε «Μένουμε Ευρώπη».

  • Ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής επιτέθηκε για δεύτερη φορά στον Ευάγγελο Βενιζέλο και μάλιστα αμφισβητώντας την επάρκειά του ως Συνταγματολόγου γεγονός που για πολλούς στο χώρο του Κέντρου σήμανε ίσως και τη λήξη της συμμαχίας στο άλλοτε αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο.

Την ίδια στιγμή είναι και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος υπο το φόβο απωλειών της ΝΔ από τα Δεξιά στρίβει κι άλλο το τιμόνι της ΝΔ σε πιο συντηρητικές θέσεις ανασταίνοντας μάλιστα και μια ξεχασμένη πολιτική αργκό όπως οι αναφορές του για την «Αριστερά το χαβιαριού» αλλά και εσχάτως ανασύροντας από το χρονοντούλαπο υποθέσεις που γυρνούν πίσω στο βρώμικο 89, τα pampers και τον Ανδρέα Παπανδρέου.

  • Σε αυτό το περιβάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται και με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων του να βάλει το δικό του στίγμα στο χώρο του Κέντρου και της κεντροαριστεράς και είναι κάτι που πλέον παρουσιάζεται από όλες τις τάσεις του κόμματος ως αναγκαιότητα.

Οι επιλογές του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα σε πρόσωπα με κεντρώα αναφορά ή μετριοπαθή πολιτικό προφίλ αλλά με βαθιά κοινωνική και πολιτική αναφορά είναι και αυτές που αναμένεται να κάνουν τη διαφορά στα ακροατήρια που τώρα απευθύνεται πιο δυναμικά ο ΣΥΡΙΖΑ