Qatargate: Οι Αρχές του Παναμά διαψεύδουν την ύπαρξη λογαριασμών της Καϊλή, σε τράπεζες της χώρας

 Qatargate: Οι Αρχές του Παναμά διαψεύδουν την ύπαρξη λογαριασμών της Καϊλή, σε τράπεζες της χώρας

Οι Αρχές του Παναμά φαίνεται πως επιβεβαίωσαν τα όσα υποστήριζε μέσω του δικηγόρου της η Εύα Καϊλή, ότι δηλαδή δεν διατηρεί κανέναν λογαριασμό σε τράπεζα της χώρας της κεντρικής Αμερικής.

Πιο αναλυτικά, ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega υποστηρίζει πως οι Αρχές του Παναμά απάντησαν στο ερώτημα της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος για το αν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής διατηρούσε κάποιον λογαριασμό σε τράπεζα της χώρας. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νεότερα δεδομένα, η απάντηση αυτή ήταν αρνητική.

Υπενθυμίζεται πως το όλο ζήτημα είχε προκύψει όταν πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ανέφεραν πως οι Αρχές του Κατάρ είχαν καταθέσει 30 εκατομμύρια ευρώ σε τράπεζα του Παναμά, τα 20 εκ των οποίων σε λογαριασμό της Εύας Καϊλή και τα υπόλοιπα 10 σε μέλη της οικογένειας της.

Καϊλή: Πλαστά τα παραστατικά για τα εμβάσματα από το Κατάρ

Από την πλευρά της, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ξεκαθαρίσει πως δεν έχει καμία σχέση με τα όσα της καταλογίζονται, με τον δικηγόρο της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο, μάλιστα, να διευκρινίζει πως η πλευρά της Εύας Καϊλή είχε ζητήσει την έρευνα για τα εμβάσματα στον Παναμά.

«Εδώ και μέρες έχω καταθέσει αίτημα στον κύριο Χαράλαμπο Βουρλιώτη, Πρόεδρο της αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων, που προέρχονται από εγκληματική δραστηριότητα, να ζητήσει δικαστική συνδρομή από τον Παναμά ώστε να διαπιστωθεί η πλαστότητα των παραστατικών των μυθικών εμβασμάτων από το Κατάρ στην κυρία Εύα Καϊλή. Επιτέλους, ικανοποιήθηκε το αίτημά μας και θα διαπιστωθεί το ΨΕΥΔΟΣ και οι οργανωτές του».

Σχετικά Άρθρα