Ο Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις εκλογές του 2024

 Ο Τραμπ ξεκίνησε την εκστρατεία του για τις εκλογές του 2024

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ότι υπάρχει «διαφορετικό πνεύμα ψηφοφόρων από ποτέ» για τις προεδρικές εκλογές του 2024, λέγοντας ότι οι δημοσκοπήσεις είναι υπέρ του.

Ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός και πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις ΗΠΑ το 2024, πραγματοποίησε τις πρώτες του ομιλίες της προεκλογικής εκστρατείας στην ετήσια συνέλευση του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Χάμσαϊρ και στην Κολούμπια, την πρωτεύουσα της Νότιας Καρολίνας.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι είναι πιο «αποφασισμένος και θυμωμένος» από ποτέ για τις εκλογές του 2024 και ότι θα οργανώσουν μεγάλες συγκεντρώσεις, «επειδή υπάρχει ένα πνεύμα ψηφοφόρων που δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ».

Ο Τραμπ επέκρινε τις συνοριακές, οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές του σημερινού προέδρου Τζο Μπάιντεν, δίνοντας παραδείγματα των πολιτικών που εφάρμοσαν κατά τη διάρκεια της προεδρίας του.

«Οι εκλογές του 2024 είναι η μόνη μας ευκαιρία να σώσουμε τη χώρα μας», δήλωσε ο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι οι ΗΠΑ χρειάζονται έναν ηγέτη που να μπορεί να αντιμετωπίσει την αριστερή ιδεολογία, το βαθύ κράτος, τα μέσα ενημέρωσης και την Κίνα.

Ο Τραμπ είπε επίσης ότι «χρειαζόμαστε σύνορα και δίκαιες και ελεύθερες εκλογές. Αν δεν έχετε αυτά τα δύο, δεν έχετε χώρα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα ανατρέψουμε κάθε κρίση και καταστροφή που δημιούργησε ο Τζο Μπάιντεν».

Υπενθυμίζοντας τις έρευνες που έγιναν μετά την ανακάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων στην έπαυλή του Mar-a-Lago στη Φλόριντα, η οποία, όπως είπε, ήταν «ασφαλώς προστατευμένη», ο Τραμπ επέκρινε επίσης το FBI, το οποίο, όπως υποστήριξε, δεν επέδειξε την ίδια στάση κατά την ανακάλυψη εμπιστευτικών εγγράφων στο προσωπικό γραφείο και την κατοικία του Μπάιντεν.

Ο Τραμπ επέκρινε επίσης το ισχύον σύστημα λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί». Με αφορμή τους ισχυρισμούς για τις σχέσεις του Μπάιντεν και του γιου του Χάντερ Μπάιντεν με την Ουκρανία και την εμφάνιση λογοκρισίας των σχετικών ειδήσεων στο Twitter, ο Τραμπ εξέφρασε τις επικρίσεις του για το ισχύον σύστημα.

Σημειώνοντας ότι θα αγωνιστούν επίσης κατά της χειραγώγησης των νέων ανθρώπων μέσω του φύλου τους, ο Τραμπ δήλωσε ότι «θα σταματήσουμε τους αριστερούς ριζοσπάστες ρατσιστές και τους ανώμαλους που προσπαθούν να κάνουν πλύση εγκεφάλου στους νέους μας».

Από την άλλη πλευρά, ο Τραμπ δήλωσε ότι θα καταστρέψουν το «καθεστώς λογοκρισίας”, θα αποκαταστήσουν την ελευθερία της έκφρασης και θα βρουν και θα εξοντώσουν τα «μέλη του βαθέως κράτους».

Ανακοινώνοντας τον Χένρι Μακμάστερ ως επικεφαλής της προεκλογικής ομάδας της Νότιας Καρολίνας, ο Τραμπ υποστήριξε ότι οι δημοσκοπήσεις για τις εκλογές ήταν υπέρ του και δήλωσε ότι ο αμερικανικός λαός θέλει αλλαγή.

Ο Ντόναλντ Τραμπ διετέλεσε πρόεδρος την περίοδο 2017-2021 και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για τις προεδρικές εκλογές του 2024 στις 16 Νοεμβρίου 2022.

Για τις εκλογές του 2024, ο σημερινός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν από την ομιλία του για την «Κατάσταση της Ένωσης» στις 7 Φεβρουαρίου. Μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων, ονόματα όπως ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις και η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, οι οποίοι αναμένεται να είναι αντίπαλοι του Τραμπ, εικάζεται ότι θα ανακοινώσουν σύντομα την υποψηφιότητά τους.

Σχετικά Άρθρα