Νεκρός ο ένας πιλότος του F 4 – Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια – Δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος

 Νεκρός ο ένας πιλότος του  F 4 – Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια – Δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος

435305

«Μαύρη μέρα» για την Πολεμική Αεροπορία.

Νεκρός ανασύρθηκε ένας από τους δύο πιλότους μετά την πτώση του μοιραίου F4 στον κυπαρισσιακό κόλπο το πρωί της Δευτέρας (30/01).

Την πληροφορία μετέδωσε το Patrisnews.gr, το οποίο σημειώνει πως οι δύο πιλότοι δεν πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Τα συντρίμμια του μοιραίου F4 εντοπίστηκαν στο Κυπαρισσιακό κόλπο, με τις έρευνες στην τριγύρω περιοχή να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και οι δύο πιλότοι.

Πρόκειται για έναν σμηναγό και έναν υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας που ήταν οι δύο χειριστές του Phantom της 338 Μοίρας. Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή σε χαμηλό ύψος.

Οι πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο πως οι δύο πιλότοι ενημέρωσαν οι ίδιοι πως κάνουν χρήση του συστήματος αυτόματης εγκατάλειψης, δεν επιβεβαιώθηκαν. Όπως έγινε γνωστό, για την πτώση ενημέρωσε το έτερο F-4, δηλαδή το Νο 1 του σχηματισμού της εκπαιδευτικής πτήσης, και όχι οι δύο χειριστές.

Τo μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στις 10:30 το πρωί, ένα τέταρτο αφότου απογειώθηκε εκτελώντας εκπαιδευτική πτήση σε χαμηλό ύψος τόσο πάνω από το ανάγλυφο όσο και πάνω από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, κατέπεσε στη θάλασσα, ανοιχτά της Ανδραβίδας.

Αν και οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δύο χειριστές του Phantom πρόλαβαν και έκαναν χρήση του συστήματος εκτόξευσης, στη συνέχεια νεότερες πληροφορίες ανέφεραν πως είναι ασαφές αν οι δύο πιλότοι πρόλαβαν να κάνουν χρήση του συστήματος αυτού.

Αμέσως μετά την πτώση του αεροσκάφους σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε εκτεταμένη έρευνα εντοπισμού και διάσωσης των δύο χειριστών.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει δύο ελικόπτερα AB-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα αεροσκάφος C-130.

Σχετικά Άρθρα