Δημοσκόπηση Τουρκία: Οι νέοι ρίχνουν χαστούκι 42 μονάδων στον Ερντογάν

 Δημοσκόπηση Τουρκία: Οι νέοι ρίχνουν χαστούκι 42 μονάδων στον Ερντογάν

Η εταιρεία BUPAR διεξήγαγε δημοσκόπηση για τις πολιτικές προτιμήσεις της τουρκικής νεολαίας για λογαριασμό της εφημερίδας της αντιπολίτευσης Cumhurriyet.

  • Οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν ποιον θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές:
    Συμμαχία Εθνών (αντιπολίτευση): 65%
    -Λαϊκή Συμμαχία (κυβερνητική):  23%
  • Το 72% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι ένας νέος πολιτικός θα πρέπει να γίνει πρόεδρος αντί του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ το 20,5% δήλωσε ότι ο Ερντογάν πρέπει να παραμείνει πρόεδρος.

Τα κόμματα επικεντρώνουν την προεκλογική τους εκστρατεία στη νεολαία

Συνολικά 64 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στις εκλογές της 14ης Μαΐου και τα πολιτικά κόμματα επικεντρώνουν τις προεκλογικές τους ομιλίες στη νεολαία, καθώς 6.5 εκατ. νέοι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, ενώ περισσότεροι από 13 εκατομμύρια ψηφοφόροι ηλικίας μεταξύ 18 και 25 ετών θα ψηφίσουν σε αυτές τις εκλογές συνολικά.

  • Με άλλα λόγια, 1 στους 5 ψηφοφόρους είναι κάτω των 25 ετών. Τα κόμματα αναθεωρούν τις προεκλογικές τους διακηρύξεις και πολιτικές. Προετοιμάζουν σχέδια για την εξάλειψη της ανησυχίας των νέων για το μέλλον:
  • Το κόμμα AKΡ ετοίμασε μια καρτ ποστάλ για τη νεολαία με τον τίτλο: «Η πρώτη φορά δεν ξεχνιέται, ούτε οι πρώτες σας εκλογές».
  • Το CHP υποσχέθηκε να δώσει δωρεάν διαβατήρια νέων, να καταργήσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης για τις πρώτες αγορές οχημάτων ή τηλεφώνων και να δώσει επίδομα σίτισης στους φοιτητές.
  • Το Καλό Κόμμα υποσχέθηκε να μειώσει τα τέλη απασχόλησης και να επανεκπαιδεύσει τους νέους που είναι άνεργοι για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τους βοηθήσει να εργαστούν.

Σχετικά Άρθρα