Ποια είναι η… μυστηριώδης Μπάιντα που “αποκάλυψε” το περιστατικό στον Έβρο με τη Μαρία

 Ποια είναι η… μυστηριώδης Μπάιντα που “αποκάλυψε” το περιστατικό στον Έβρο με τη Μαρία

Εμφανίστηκε ως πρόσφυγας στον Έβρο διέδιδε fake news και τελικά αποκαλύπτεται ότι ζει στη Γερμανία και είναι influencer. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ υστερα από μια ολόκληρη κατάθεση, η Μπάϊντά… θυμήθηκε να πει για τον θάνατο της Μαρίας στον Έβρο, σαν να επρόκειτο για μικρό συμβάν που χρειάστηκε προσπάθεια για να το ανασύρει από τη μνήμη της…

“Συνέβη κάποιο άλλο περιστατικό στη νησίδα που θα θέλατε να πείτε;». «Ναι, ξέχασα, είναι ένα κοριτσάκι που πέθανε και λέγεται Μαρία» αναφέρει για το περιστατικό που παραλίγο να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Κι ενώ ήταν influencer στα social media, ούσα κοσμοπολίτισσα και συγγραφέας, βρέθηκε να παριστάνει την πρόσφυγα στον Εβρο να διαδίδει fake news για σκορπιούς και κυρίως να δίνει συντεταγμένες όπου θα μπορούσαν να δημιουργήσουν θερμά επεισόδια στα σύνορα. Η Μπαϊντά είναι στη Γερμανία σύμφωνα με τις αναρτήσεις της στα social εδώ κι έναν χρόνο. Αρραβωνιασμένη και μετέπειτα παντρεμένη με Σύριο με γερμανική υπηκοότητα. Στον Εβρο έχει μαζί της όλα τα «σύνεργα» για το «έγκλημα». Μέικ απ, καλλυντικά για να βάψει την μικρή Μαρία, ψαλίδι για να την κουρέψει και φορητό φορτιστή κινητού για να στέλνει τις… ανταποκρίσεις της.

  • Μετά τα σόου στον Εβρο, γύρισε στη Γερμανία. Η ινφλουένσερ Μπάιντα πόσταρε φωτογραφίες από γερμανικές πόλεις. Ξαφνικά το Spiegel τη δείχνει σε φτωχικά ρούχα ως κεντρική φιγούρα ενός προσφυγικού δράματος στην Ελλάδα. Λίγο καιρό πριν τον Εβρο έκανε επίδειξη το βιβλίο της για τις γερμανικές πόλεις, έκανε διαφημίσεις για κοσμήματα στα σόσιαλ, ανέβαζε φωτογραφίες να να πίνει φρέντο με φτιαγμένο νύχι στην Τουρκία.

Το καλοκαίρι από το πουθενά βρέθηκε στην τουρκική νησίδα, ενώ δεν ήταν πρόσφυγας. Εμεινε μετά το συμβάν 14 μέρες καραντίνα σε μονάδα υποδοχής του Εβρου, ενώ τον Σεπτέμβριο έκανε και αίτηση ασύλου! Πήρε τελικά ένα ταξί από τη δομή που φιλοξενούνταν κι εξαφανίστηκε με το αεροπλάνο -άγνωστο με ποια έγγραφα- κι επέστρεψε στη Γερμανία. Το Spiegel, εξάλλου διαπίστωσε μήνες μετά, ότι έστελνε μηνύματα 4 χιλιόμετρα μέσα από την Τουρκία επικοινωνώντας με ΜΚΟ κι άλλους φορείς για να μεταφέρει αυτά που πιθανώς της είχαν αναθέσει…

Σχετικά Άρθρα