Ποια είναι η αλήθεια για τα ονόματα στην επιστολή Ράμμου – Καρέ, καρέ οι κινήσεις της ΑΔΑΕ μετά το αίτημα για την επιβεβαίωση των έξι παρακολουθήσεων

 Ποια είναι η αλήθεια για τα ονόματα στην επιστολή Ράμμου – Καρέ, καρέ οι κινήσεις της ΑΔΑΕ μετά το αίτημα για την επιβεβαίωση των έξι παρακολουθήσεων

«Στην επιστολή που σας έστειλε ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, υπήρχαν τα ονόματα τα οποία δημοσιεύσατε σήμερα; (σσ χθες Παρασκευή)». Το ερώτημα αυτό έθεσε ο πρωθυπουργός στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή συμπληρώνοντας πως στην επιστολή που έστειλε στον ίδιο ο κ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε να απαντήσει, όμως οι ακροατές δεν κατάφεραν να ακούσουν την απάντηση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε να μιλά, με αποτέλεσμα να ακούγεται μια οχλαγωγία.

Ακούστηκε μόνο: «Ο κ.Ράμμος απαντούσε σε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ που περιείχε συγκεκριμένα ονόματα. Μην επιχειρείτε να παίζουμε τις κουμπάρες. Είστε κατηγορούμενος, όχι κατήγορος!».

Όμως είναι σαφές ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε αίτημα στην ΑΔΑΕ τον Δεκέμβριο, ζητώντας από την ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει αν τα τηλέφωνα των συγκεκριμένων έξι ανθρώπων που κατέχουν ή κατείχαν κρίσιμα θεσμικά αξιώματα είχαν τεθεί σε παρακολούθηση από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Πρόκειται για τους: Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, Αρχηγός ΓΕΣ, Χαράλαμπος Λαλούσης, πρώην Σύμβουλος Ασφάλειας, Αλέξανδρος Διακόπουλος, οι επικεφαλής (πρώην και νυν) της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών Θεόδωρος Λάγιος και Αριστείδης Αλεξόπουλος.

Η ΑΔΑΕ, όπως της επιβάλει το Σύνταγμα, έκανε τους απαραίτητους ελέγχους και όταν πλέον είχε τα δεδομένα, ο πρόεδρός της, Χρήστος Ράμμος, προσπάθησε να ενημερώσει το Κοινοβούλιο. Αυτό δεν του επετράπη από την κυβερνητική πλειοψηφία και τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Στη συνέχεια, το πρωί της Τετάρτης, 25 Ιανουαρίου, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε την πρωτοβουλία να επισκεφθεί την ΑΔΑΕ, ζητώντας απάντηση για το ερώτημα που είχε θέσει αναφορικά με τα έξι ονόματα. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, όπως επιβάλει ο νόμος, συνέταξε μια επιστολή την οποία παρέδωσε στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα την έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των υπόλοιπων κοινοβουλευτικών κομμάτων και στην οποία απαντούσε στο ερώτημα του Αλέξη Τσίπρα, επιβεβαιώνοντας πως διενήργησε ελέγχους στους παρόχους τηλεφωνίας και επιβεβαίωσε την παρακολούθηση των παραπάνω προσώπων.

Τα ονόματα, συνεπώς, τα είχε δώσει στο ερώτημά του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον Δεκέμβριο του 2022. Η ΑΔΑΕ διενήργησε τους ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στη βάση του συγκεκριμένου ερωτήματος για τα έξι συγκεκριμένα πρόσωπα και σε αυτό το αίτημα απάντησε η επιστολή της, η οποία επιβεβαίωνε πως τα πρόσωπα για τα οποία διενήργησε τους ελέγχους είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα την επιστολή Τσίπρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία μετά από αυτήν την εξέλιξη έδωσε στη δημοσιότητα το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για τις παρακολουθήσεις.

Στην επιστολή ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά αν παρακολουθούνται συγκεκριμένα πρόσωπα των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο κ. Ράμμος στη συνάντηση επιβεβαίωσε ότι τα έξι άτομα είχαν «επισυνδεθεί» καθώς επίσης και επιστολή του κ. Ράμμου στους πολιτικούς αρχηγούς. 

Η επιστολή που είχε στείλει ο Αλέξης Τσίπρας με το αίτημα για ελέγχους

Σχετικά Άρθρα