Πολιτική θύελλα για την πρόκληση: Δήμος Αθηναίων και ΕΛΑΣ έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση – Αντιφασιστικό κάλεσμα- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

 Πολιτική θύελλα για την πρόκληση: Δήμος Αθηναίων και ΕΛΑΣ έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή για συγκέντρωση – Αντιφασιστικό κάλεσμα- Πυρ ομαδόν από την αντιπολίτευση

Άδεια στους νεοναζί δολοφόνους της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για τα Ίμια στην πλατεία Ρηγίλλης έδωσε η αστυνομία με την πολιτική συναίνεση του δημάρχου Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη, όπως αναγράφεται καθαρά στην ανακοίνωση της αστυνομίας!

Όλα αυτά, ενώ υποτίθεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη “αναζητεί” τρόπους για να απαγορεύσει την κάθοδο στις εκλογές του νεοναζιστή φυλακισμένου Κασιδιάρη με το μόρφωμα-«κληρονόμο» της Χρυσής Αυγής.

Σε σχετική ανάρτησή της στο Facebook, η δημοτική κίνηση Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, που εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο, καταγγέλλει «τις πολιτικές διευκολύνσεις της δημαρχίας Μπακογιάννη και της κυβέρνησης στο κόμμα των υπερασπιστών του ναζισμού και του φασισμού στον τόπο μας, των καταδικασμένων στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, των καταδικασμένων ακόμα και από την αστική δικαιοσύνη για εγκλήματα και τις δολοφονίες».

Παράλληλα δηλώνει καθαρά ότι «θα συμβάλλουμε μαζί με το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό αντιπολεμικό διεθνιστικό κίνημα ώστε τα ναζιστικά αποβράσματα να μην πραγματοποιήσουν τη φιέστα τους! Αθήνα πόλη αντιφασιστική Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας!»

Αντιφασιστικό κάλεσμα

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά αντιδρώντας στην απόφαση του δημάρχου και της αστυνομίας, έχει ήδη προχωρήσει σε συγκέντρωση και καλεί τους πολίτες να συμμετέχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 4 στην πλατεία Ρηγίλλης.

Το κάλεσμα:

Από νωρίς το πρωί το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται στην πλατεία Ρηγίλλης στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Η πλατεία Ρηγίλλης ήταν, είναι και θα είναι αντιφασιστική, αντιπολεμική, διεθνιστική. Θα είμαστε εδώ μέχρι να διασφαλίσουμε ότι η πανελλαδική ναζιστική φιέστα που έχει εξαγγείλει η ΧΑ δεν θα πραγματοποιηθεί. Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο Αθήνας Κώστα Μπακογιάννη και της ηγεσία της αστυνομίας που έδωσαν άδεια στους νεοναζί της ΧΑ να πραγματοποιήσουν δημόσια συγκέντρωση.

Καλούμε όλες και όλους στην αντιφασιστική συγκέντρωση στις 4 στην πλατεία Ρηγίλλης.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

Χρήστος Σπίρτζης: Συγχαρητήρια κ. Θεοδωρικάκο  – Ξεπλένετε τους εγκληματίες ναζιστές ως πατριώτες

«Έδωσαν άδεια στη Χρυσή Αυγή να κάνει συγκέντρωση, στην Πλατεία Ρηγίλλης, για τους νεκρούς Αξιωματικούς των Ιμίων, αναγνωρίζοντας ως κόμμα τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή Ο Φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ δεν έχει όριο! Συγχαρητήρια κ. Θεοδωρικάκο. Ξεπλένετε τους εγκληματίες Ναζιστές ως πατριώτες» τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Όπως σημειώνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της KO του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «ότι η ΝΔ φιλοξενεί την σκληρή ακροδεξιά στο εσωτερικό της, το ξέρουμε πλέον όλοι.

Το ότι επανειλημμένα ο κ. Θεοδωρικάκος μας έχει επιβεβαιώσει ότι ισχύει και τηρείται ο νόμος Μητσοτάκη της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και ο νόμος της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας επίσης.

Ότι υπάρχει ανοχή από την πρώτη μέρα της επιτελικής διακυβέρνησης σε ακροδεξιά στοιχεία εντός της ΕΛΑΣ, είναι επίσης αποδεδειγμένο, με όσα έχουν γίνει τα χρόνια Μητσοτάκη.

Ότι λειτουργούν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, ενώ τα ναζιστικά σύμβολα, τα πανώ και οι ταμπέλες της εγκληματικής οργάνωσης είναι ακόμη εκεί, όπως με προκλητικό τρόπο, δίπλα στα Δικαστήρια, βλέπει κάθε πολίτης στην είσοδο της Θεσσαλονίκης, μπορεί να το διαπιστώσει οποιοσδήποτε.

Ότι άφησαν τον Κασιδιάρη από τη φυλακή να κάνει εκπομπές, προεκλογική εκστρατεία και να οργανώνει κόμμα για τη συμμετοχή στις εκλογές επίσης».

«Αλλά ότι λίγες ημέρες μετά το προπαγανδιστικό εγχείρημα για δήθεν Νόμο απαγόρευσης της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής και του κόμματος Κασιδιάρη, θα έδιναν άδεια συγκέντρωσης στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, στο κέντρο της Αθήνας, τα αποδεικνύει όλα.

Αποδεικνύει ότι η ΝΔ έχει διολισθήσει επικίνδυνα …».

Ο Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζει ότι «οι πρακτικές των παρακολουθήσεων, της καταστολής, της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων έρχονται και ταιριάζουν με την αντίληψη των ακροδεξιών πρακτικών και με την ανοχή όχι απλά στις ακροδεξιές πολιτικές και πρακτικές αλλά και στην ανοχή της κοινής αντίληψης σε πλήθος θεμάτων με την ακροδεξιά και με την ανοχή της δράσης ακόμη και της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Προφανώς ο Νόμος Μητσοτάκη απαγόρευσης των συναθροίσεων σχετίζεται μόνο με τους νέους ανθρώπους, τους φοιτητές και με όποια ομάδα πολιτών διαφωνεί με τη ΝΔ και την ανάλγητη αντικοινωνική πολιτική της.

Κύριε Μητσοτάκη, Κύριε Θεοδωρικάκο, συγχαρητήρια… και για την ανοχή και για το «πατριωτικό» ξέπλυμα, στους εγκληματίες ναζιστές.

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος σας το μόνο τέρμα που μπορεί να έχει είναι η απάντηση του ελληνικού λαού στις εκλογές».

Οι δικαιολογίες του Μπακογιάννη

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ο δήμος Αθηναίων λέει ότι «καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης. Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια».

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι συναίνεσε στο να γίνει η συγκέντρωση με απλά περιοριστικά μέτρα, όπως άλλωστε φαίνεται και από το επίμαχο έγγραφο.

Ανάρτηση Δημήτρη Μάντζου, Εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής

Η παροχή άδειας για ανοικτή συγκέντρωση της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο κέντρο της Αθήνας, λίγα μόλις μέτρα μακριά από τη Βουλή, προκαλεί κάθε δημοκράτη πολίτη.

Μια απόφαση πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτη που μάλιστα στηρίζεται στη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Αθηναίων.

Αναρωτιόμαστε: σε τι ακριβώς συμφωνεί ο κ. Μπακογιάννης με τη σχεδιαζόμενη συγκέντρωση; Τη θεωρεί ειρηνική πολιτική εκδήλωση; Πιστεύει ότι δεν επαπειλεί τη ζωή της πόλης;

Οι αρμόδιες αρχές έχουν τρεις ώρες μπροστά τους για να μην εφαρμοστεί η προκλητική τους απόφαση.

Η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο, αλλά και ανακοίνωση των εκπροσώπων Τύπου του ΠΑΣΟΚ και ΜέΡΑ 25, από το Δήμο Αθηναίων διευκρινίζεται: Καμία άδεια δεν ζητήθηκε ούτε χορηγήθηκε για την κατάληψη κοινοχρήστου χώρου και πραγματοποίηση εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής στην Πλατεία Ρηγίλλης.

Επιπλέον ο Δήμος Αθηναίων παρείχε σύμφωνη γνώμη στη λήψη μέτρων και περιορισμών από την αστυνομία, με δεδομένο ότι για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, δεν υπήρξε η προβλεπόμενη από το νόμο άδεια.

Συγκεκριμένα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κοινοχρήστων Χώρων κ. Βασίλειος Κορομάντζος απαντώντας στο σχετικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ, με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου, σημείωνε: « Σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει χορηγηθεί άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για την πραγματοποίηση της εν λόγω εκδήλωσης και παρέχουμε σύμφωνη γνώμη για τα μέτρα που πρόκειται να λάβετε με δεδομένο ότι δεν υπάρχει η σχετική άδεια.»

Νάσος Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η δημοτική αρχή Μπακογιάννη οφείλουν να απολογηθούν

Έντονη είναι η αντίδραση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Νάσου Ηλιόπουλου. Με ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια αναφέρει ότι: ”Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει μια παράξενη ανοχή στην προεκλογική καμπάνια που κάνει από τις φυλακές ο νεοναζί Η. Κασιδιάρης. Σήμερα νομιμοποιούν ανοιχτή συγκέντρωση των νεοναζί». Παράλληλα, ο Νάσος Ηλίόπουλος τονίζει ότι «οι ευθύνες τόσο του Τ. Θεοδωρικάκου όσο και του Κ. Μπακογιάννη είναι τεράστιες», και για αυτό πρέπει μαζί με την κυβέρνηση να απολογηθούν.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”

Η καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση των νεοναζί της “Χρυσής Αυγής” έχει άδεια για την διεξαγωγή συγκέντρωσης. Οι ευθύνες τόσο του Τ. Θεοδωρικάκου όσο και του Κ. Μπακογιάννη είναι τεράστιες.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει μια παράξενη ανοχή στην προεκλογική καμπάνια που κάνει από τις φυλακές ο νεοναζί Η. Κασιδιάρης. Σήμερα νομιμοποιούν ανοιχτή συγκέντρωση των νεοναζί.

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και δημοτική αρχή Μπακογιάννη οφείλουν να απολογηθούν.

Οι γειτονιές μας ήταν και είναι πιο ασφαλείς χωρίς την εγκληματικά δράση των νεοναζί δολοφόνων.