“Μάξιμος Σαράφης”: Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για την απάτη με τα δάνεια

 “Μάξιμος Σαράφης”: Στην ανακρίτρια για να απολογηθεί για την απάτη με τα δάνεια

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται το πρώην διευθυντικό στέλεχος της Novartis που έχει «φωτογραφηθεί» ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση «Μάξιμος Σαράφης» για να απολογηθεί για την υπόθεση του κυκλώματος εξαπάτησης επιχειρηματιών μέσω δανείων.

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνος Γώγος προσερχόμενος στο γραφείο της ανακρίτριας τόνισε: «Το πολιτικό της υπόθεσης τέθηκε στη Βουλή από πολιτικά στελέχη που βρίσκονται σε κυβερνητικές θέσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε σήμερα είναι μόνο η αρχή της ποινικής διαδικασίας και τα δικαστήρια θα αποφασίσουν την ενοχή όχι. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που ίδιος εξέδωσε φοβάται για τη ζωή του».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος δεν κατέθεσε υπόμνημα στην ανακρίτρια και θα απαντήσει μόνο στις προφορικές ερωτήσεις της. Ο κατηγορούμενος, προχθές, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε μέσα από τα κρατητήρια, αποκαλύπτοντας ο ίδιος το πραγματικό του όνομα, αρνείται οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή στην υπόθεση και αποδίδει τη σύλληψη του σε πολιτικούς λόγους, κάνοντας λόγο για στοχοποίηση του από το 2018, λόγω της Novartis. 

Από την έως τώρα έρευνα, σύμφωνα με την κατηγορία,  έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Για την υπόθεση αυτή, ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απάτη, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητας κατά συνολικά επτά προσώπων. Σύμφωνα με τις αρχές, πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξαπάτηση πελατών για παροχή δανείων με ευνοϊκούς όρους από το Ντουμπάι είχε ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ο οποίος , ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται ισχυριζόμενος  πως η δραστηριότητα της εταιρείας είναι πραγματική και η εκταμίευση των χρημάτων βρισκόταν στην τελική ευθεία καθώς η διαδικασία ήταν χρονοβόρα.

Σχετικά Άρθρα