Καλαμάτα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 38χρονος για τη δολοφονία του ”Αμερικάνου”

 Καλαμάτα: Προφυλακιστέος κρίθηκε ο  38χρονος για τη δολοφονία του ”Αμερικάνου”

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του από την εισαγγελέα και την ανακρίτρια Καλαμάτας ο 38χρονος, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία, του 47χρονου “Αμερικάνου” ή “Gus”, το πρωί της 20ης Ιανουαρίου στη συμβολή των οδών Υδρας και Σόλωνος, στην Καλαμάτα.

Ο “Αμερικάνος” του είχε πουλήσει “χαλασμένη” κοκαΐνη και τον έστειλε στο νοσοκομείο φέρεται να υποστήριξε ο 38χρονος με καταγωγή από την Αλβανία στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια.

Αυτός ήταν και ο λόγος σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου που ήθελε να ζητήσει εξηγήσεις και “εκμεταλλεύτηκε” το ραντεβού το οποίο έκλεισε ο 22χρονος κατηγορούμενος ως συνεργός του για να αγοράσει κοκαΐνη από τον “Αμερικάνο”.

Όσο για το εννιάρι πιστόλι με το οποίο σκότωσε το θύμα του με έναν πυροβολισμό στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, ισχυρίστηκε πως το κουβαλούσε πάντα μαζί του -ενώ αν ήθελε να τον σκοτώσει δεν θα τον πυροβολούσε στο πόδι πρωινή ώρα και στο κέντρο της Καλαμάτας με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά.

Έχει ήδη προφυλακιστεί ο 22χρονος συνεργός του

Ήδη για την δολοφονία έδωσε εξηγήσεις την περασμένη Τετάρτη στην ανακρίτρια ένας 22χρονος καταγωγής και φερόμενος ως συνεργός στο έγκλημα -ο οποίος οδηγήθηκε στις φυλακές καθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο νεαρός κατηγορούμενος -σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου του Στάθη Σταματόπουλου- έχει αρνηθεί ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με το «στήσιμο» του ραντεβού θανάτου ή ότι γνώριζε τις σχέσεις, όποιες κι αν ήταν αυτές, μεταξύ του συγκατηγορούμενού του και του θύματος. Επίσης, έχει αρνηθεί ότι γνώριζε πως ο συγκατηγορούμενός του οπλοφορούσε.

Σύμφωνα ωστόσο με τη δικογραφία, ο 22χρονος κανόνισε το ραντεβού με το θύμα τους, με το πρόσχημα ότι ήθελε να αγοράσει 2 γραμμάρια κοκαΐνης. Στο ραντεβού πήγαν μαζί με τον 38χρονο, ο οποίος έμεινε στο αυτοκίνητο. Όταν ο «Αμερικάνος» πλησίασε ανυποψίαστος στο σημείο με τη μηχανή του, ο 38χρονος δολοφόνος του ξεκίνησε σπινιάροντας, του έκλεισε το δρόμο με το αυτοκίνητο, κατέβηκε και καβγάδισαν άγρια.

Έπειτα έβγαλε ένα εννιάρι πιστόλι, τον πυροβόλησε μια φορά στην κνήμη του αριστερού του ποδιού, μπήκε στο αυτοκίνητο με τον 22χρονο και έφυγαν.

Μάλιστα, από τις έρευνες της Ασφάλειας Καλαμάτας προκύπτει ότι οι δύο κατηγορούμενοι ως συνεργοί είχαν ψάξει πιο πριν το «ιδανικό σημείο», για να αιφνιδιάσουν το θύμα τους. Έτσι φέρονται ότι αρχικά στάθμευσαν το αυτοκίνητο στην οδό Δημοσθένους, αλλά έφυγαν από εκεί και αφού έκαναν μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο, επέλεξαν και πάρκαραν στη Σόλωνος, λίγα μέτρα από την διασταύρωση με την Υδρας όπου έγινε το φονικό, κι ο νεαρός κατηγορούμενος κατέβηκε και περίμενε πότε θα πλησιάσει με την μηχανή του ο «Αμερικάνος».

Το χρονικό των συλλήψεων

Ο κλοιός για τους δράστες της δολοφονίας του 47χρονου που έγινε μέρα μεσημέρι, την Παρασκευή, σε κεντρικό σημείο της Καλαμάτας, άρχισε να σφίγγει μετά την προαγωγή το μεσημέρι του Σαββάτου του πρώτου υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, η ταυτοποίηση του πρώτου υπόπτου έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την εκτέλεση του 47χρονου. Όλη τη νύχτα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, έκαναν προσαγωγές υπόπτων ενώ συνομιλούσαν και με πρόσωπα που ενδεχομένως να τους έδιναν πληροφορίες για την εκτέλεση.

Ταυτόχρονα έκαναν και έρευνες σε σπίτια που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο οι δράστες της επίθεσης. Θυμίζουμε πως το θύμα με το παρατσούκλι «Αμερικάνος», το οποίο ήταν γνώριμο στις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών, έχασε τη ζωή του στο νοσοκομείο Καλαμάτας, λίγες ώρες μετά τον πυροβολισμό του στο κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σχετικά Άρθρα