Τageszeitung για υποκλοπές: “Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ καλύπτουν και σβήνουν ψηφιακά ίχνη”

 Τageszeitung για υποκλοπές: “Ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ καλύπτουν και σβήνουν ψηφιακά  ίχνη”

Διεθνείς διαστάσεις παίρνει πλέον το σκάνδαλο υποκλοπών.

Αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε η Tageszeitung η οποία υπογραμμίζει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ότι «ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ μπλοκάρουν, καλύπτουν, σβήνουν (ψηφιακά) ίχνη(!)» και συνεχίζει ότι: «αλλά ο Τσίπρας δεν το έβαλε κάτω και επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ».

Αναλυτικότερα, η Tageszeitung σχολιάζει την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ. προς την ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω των εξελίξεων γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών. «Το σκάνδαλο των υποκλοπών επιφέρει τεράστια πολιτική εκρηκτικότητα. Ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης είχε θέσει την ΕΥΠ υπό τον άμεσο έλεγχό του σε μια από τις πρώτες του πράξεις στην εξουσία. Ωστόσο, μέχρι σήμερα αρνείται ότι γνώριζε οτιδήποτε για τις υποκλοπές. Ο έλληνας πρωθυπουργός προφανώς δεν ενδιαφέρεται για διευκρινίσεις. Αντιθέτως: ο Μητσοτάκης και οι συν αυτώ μπλοκάρουν, καλύπτουν, σβήνουν (ψηφιακά) ίχνη. Αλλά ο Τσίπρας δεν το έβαλε κάτω και επισκέφθηκε τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, τον οποίο εμπόδισε η Νέα Δημοκρατία από το να ενημερώσει τη Βουλή για τα αποτελέσματα των ερευνών».

«Όπως και τον Ιανουάριο του 2022, είναι βέβαιο πως και αυτή τη φορά δεν θα συμπληρωθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία στην πρόταση δυσπιστίας, παρ’ ότι και τα 5 κόμματα της αντιπολίτευσης θα ψηφίσουν ομοφώνως υπέρ. Ο υπολογισμός του Τσίπρα, ωστόσο, είναι να τραβήξει ακόμη περισσότερο την προσοχή στις “παρακρατικές μεθοδεύσεις” του Μητσοτάκη στην τελική ευθεία πριν από τις φετινές εκλογές», σχολιάζει η εφημερίδα του Βερολίνου. «Παρά τις πελατειακές σχέσεις που άνθισαν επί Μητσοτάκη, τον κλιμακούμενο νεποτισμό, τη διαφθορά, τον αυξανόμενο πλουτισμό των πολιτικών της Ν.Δ. και τον πληθωρισμό, η Ν.Δ. εξακολουθεί να προηγείται του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με πέντε και πλέον ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις». Τέλος, δεδομένης της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επόμενες εκλογές, το γερμανικό μέσο καταλήγει πως «ο Μητσοτάκης ποντάρει περισσότερο σε μία δεύτερη ψηφοφορία, όπου θα ισχύσει και πάλι ένα μπόνους εντολής για τον πρώτο υποψήφιο, το οποίο θα μπορούσε να του επιτρέψει να συνεχίσει να κυβερνά μόνος του».

Σχετικά Άρθρα