ΣΥΡΙΖΑ: “Η επιστολή Τσίπρα στον Ράμμο με τα 6 ονόματα, τα οποία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ”

 ΣΥΡΙΖΑ: “Η επιστολή Τσίπρα στον Ράμμο με τα 6 ονόματα, τα οποία επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΑΑΔΕ”

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο για τις παρακολουθήσεις.

Στην επιστολή ο Αλέξης Τσίπρας ρωτά αν παρακολουθούνται συγκεκριμένα πρόσωπα των Ενόπλων Δυνάμεων και σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο κ. Ράμμος στη συνάντηση επιβεβαίωσε ότι τα έξι άτομα είχαν «καλωδιωθεί» καθώς επίσης και επιστολή του κ. Ράμμου στους πολιτικούς αρχηγούς. 

Ακολούθησε η πρόταση μομφής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε τον Αλέξη Τσίπρα «πού βρήκατε τα ονόματα; Στην επιστολή Ράμμου δεν υπάρχουν αυτά που λέτε». «Η διαδικασία η οποία ακολουθήθηκε για να παραληφθεί ο διαβόητος φάκελος μοιάζει άκρως προβληματική. Όπως έχετε ομολογήσει αυτή συντάχθηκε κατόπιν αιτήματός σας. Το εμπλουτίσατε λέει με άλλα στοιχεία. Ο ιδρυτικός νόμος της ανεξάρτητης αρχής αναφέρει ότι η αρχή υπεισέρχεται μόνο στον έλεγχο και για τον πρόεδρό της, ενημερώνει για θέματα άρσης απορρήτου τον πρόεδρο της βουλής, τους αρχηγούς και τον υπουργό της δικαιοσύνης. Ασφαλώς η γενική διατύπωση για ενημέρωση επί θεμάτων απορρήτου κάθε άλλο παρά παραπέμπει στη δημοσιοποίηση ονομάτων και τηλεφώνων.

Η αρχή από συστάσεως της και ο επικεφαλής ενημέρωναν πάντα τη Βουλή παρέχοντας γενική ενημέρωση και ποτέ δεν έχει υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση. Και τώρα είναι αμφίβολο αν έχει υπάρξει καθώς ονόματα στην επιστολή δεν υπήρχαν. Η αρχή είναι όργανο της διοίκησης και όχι της δικαιοσύνης. Ο κ. Ράμμος δεν είναι δικαστής, είναι τέως δικαστής. Να σκεφτούμε τι θα συνέβαινε – τον αγαπήσατε τον κ. Βενιζέλο ξαφνικά αφού τον κρεμάσατε στα μανταλάκια… – ας υποθέσουμε ότι η διαδικασία την οποία επιλέξατε γινόταν κανόνας. Τότε κάθε πολιτικός αρχηγός θα μπορεί να στέλνει στην ΑΔΑΕ καταλόγους με ονόματα, εκείνη στην συνέχεια θα ελέγχει τους παρόχους, θα δίνει τα στοιχεία στα κόμματα και εκείνα θα ενημερώνουν το πανελλήνιο. Αυτό θέλετε;», είπε ο χαρακτηριστικά πρωθυπουργός.

Η επιστολή που είχε στείλει ο Αλέξης Τσίπρας με το αίτημα για ελέγχους

ΣΥΡΙΖΑ: Η επιστολή Τσίπρα στον Ράμμο

Ολόκληρη η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, στις 27 Δεκεμβρίου 2022, με την οποία ζήτησε ενημέρωση για παρακολούθηση έξι προσώπων: 

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε

Σας αποστέλλω την παρούσα επιστολή σε συνέχεια του αιτήματός μου με θέμα «Περαιτέρω ενημέρωσή μου ως πολιτικού αρχηγού για περιπτώσεις άρσεις απορρήτου που αφορούν πολιτικά πρόσωπα» που σας υπέβαλα την 7/12/2022. 

Κατόπιν της συζήτησης που είχαμε την ίδια ημέρα και προκειμένου να σας διευκολύνω να ανταποκριθείτε στην άσκηση του καθήκοντος ενημέρωσης πολιτικών αρχηγών για θέματα άρσης του απορρήτου  των επικοινωνιών που έχετε σύμφωνα με το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022, που αντιστοιχεί στο πρώην άρθρο 5 παρ. 4 του ν. 2225/1994, με την παρούσα σας παρέχω στοιχεία βάσει των οποίων θα αναζητήσετε στο αρχείο της ΑΔΑΕ διατάξεις άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών που εκδόθηκαν κατόπιν αιτήματος της ΕΥΠ. Ειδικότερα, ως εκ της θεσμικής μου ιδιότητας ως βουλευτή, για τον οποίο ισχύει το άρθρο 61 παρ. 3 του Συντάγματος, του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του πρώην Πρωθυπουργού, αλλά και ενόψει της θεσμικής ιδιότητας των κατωτέρω αναφερόμενων προσώπων, σας γνωστοποιώ τους εξής αριθμούς σύνδεσης τηλεφωνίας: 

  1. Αλεξόπουλος Αριστείδης (αριθμός τηλεφώνου)
  2. Διακόπουλος Αλέξανδρος
  3. Λάγιος Θεόδωρος
  4. Λαλούσης Χαράλαμπος 
  5. Φλώρος Κωνσταντίνος
  6. Χατζηδάκης Κωνσταντίνος 

Κάθε ένα από τα παραπάνω πρόσωπα συνδέεται με μείζονος σημασίας θέση στην πολιτική και εν γένει στη δημόσια ζωή της Ελλάδας και όπως προκύπτει από δημοσιεύματα φέρεται να έχει υποστεί άρση του απορρήτου των επικοινωνιών κατόπιν αιτήματος της ΕΥΠ. 

Σχετικά Άρθρα