Πρόταση μομφής: Με… επιστολή ψηφίζουν Σαμαράς και Καραμανλής 

 Πρόταση μομφής: Με…  επιστολή  ψηφίζουν Σαμαράς και Καραμανλής 

Mε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονταν οι ψήφοι των δύο πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή, στην πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι αμφότεροι είχαν ζητήσει την άμεση διελεύκανση του σκανδάλου των υποκλοπών, με τον Αλέξη Τσίπρα να τους καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν με πράξεις.

Ωστόσο, κανείς από τους δύο δεν παρίσταται στη σημερινή -και τελευταία- συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, διαλέγοντας να καταψηφίσουν με επιστολή ψήφο την πρόταση μομφής.

Ειδικότερα, αμφότεροι οι πρώην πρωθυπουργοί θα καταψηφίσουν την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ωστόσο, δεν αναμένεται αυτό να το κάνουν δια ζώσης από τα έδρανα της Βουλής. Με όποιο συμβολισμό μπορεί να έχει η απουσία δύο πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Αντώνης Σαμαράς, επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας, ενώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα βρίσκεται εκτός Αθηνών.

Όπως μεταδίδει το ieidisis, στην εύλογη ερώτηση των δημοσιογράφων πως συνάδουν οι προ καιρού «κεραυνοί» των δύο πρώην πρωθυπουργών με την καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, η εξήγηση βουλευτών της επιρροής τους είναι ότι δεν μπορεί ένας πρώην πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος έχει διατελέσει και πρωθυπουργός, να προσφέρει έδαφος σε ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που επέφερε πολλά δεινά κατά τη διακυβέρνησή του, και μάλιστα, στις παραμονές των κρίσιμων εκλογών που έρχονται.

Σχετικά Άρθρα