Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας:156 “όχι” επί συνόλου 299 ψηφισάντων – Υπέρ 143 βουλευτές

 Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας:156 “όχι” επί συνόλου 299 ψηφισάντων – Υπέρ 143 βουλευτές

Οπως αναμένονταν η πρόταση δυσπιστίας καταψηφίστηκε με 156 «όχι». Υπέρ ψήφισαν 143 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 299 βουλευτές.

Προηγήθηκε σφοδρή σύγκρουση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και του Μ. Κατρίνη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Να σημειωθεί ότι ο Κ. Βελόπουλος μίλησε χθες, ενώ τοποθετήθηκε και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης με δήλωσή του από την Κούβα που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη.

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, είναι ένοχος

Με τη φράση «να θυμάστε ότι ο Τσοχατζόπουλος, που κατέληξε όπως κατέληξε, είχε υπογράψει σε 6 χρόνια συμβάσεις €8 δισ., με σημερινές τιμές, ενώ εσείς έχετε υπογράψει σε τρεισήμισι χρόνια €14 δισ.», ο Αλέξης Τσίπρας διεμήνυσε, εμμέσως πλην σαφώς, στον πρωθυπουργό ότι θα αναζητηθούν (και) ποινικές ευθύνες για τα εξοπλιστικά, εάν οι εκλογές αναδείξουν προοδευτική κυβέρνηση.

«Θα ερευνήσουμε μία μία όλες τις συμβάσεις και τις ροές του χρήματος», πρόσθεσε.

«Κύριε Μητσοτάκη, κατηγορούμενος είστε σήμερα, όχι κατήγορος», είπε, κατά την ομιλία του λίγο πριν αρχίσει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Επικράτησε μάλιστα ένταση στην αίθουσα όταν, αναφερόμενος στη δικαιολογία του πρωθυπουργού (μετά τις πρώτες αποκαλύψεις τον Αύγουστο) ότι δεν ήξερε για τις παρακολουθήσεις, είπε: «Ακόμα και αν ισχύει αυτό, αν δεχτούμε ότι ήταν μειωμένης αντιληπτικής ικανότητας και δεν είχε ιδέα τι κάνει στο Μέγαρο Μαξίμου ο ανιψιός του και ο εκλεκτός του διοικητής της ΕΥΠ…».

Η φράση προκάλεσε αντιδράσεις στα «γαλάζια» έδρανα, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να την αποσύρει, αλλά η απάντηση ήταν: «Δεν θα με λογοκρίνετε».

Στην πορεία της ομιλίας του μάλιστα τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι βλαξ, είναι ένοχος».

Μητσοτάκης: Τοποθετήθηκα από την πρώτη στιγμή

«Τοποθετήθηκα από την πρώτη στιγμή για το θέμα των υποκλοπών. Οι απόψεις μου κρίνονται αλλά εγώ δεν κρύβομαι και δεν έχω πάθει αφωνία. Εσείς δεν λέτε κουβέντα για τα λεφτά που φαίνεται πως κατέληγαν από τον κο Καλογρίτσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αποκαλύψεις έγιναν πρώτα με διαρροές στοιχείων σε δικά σας μέσα ενημέρωσης, ώστε να παρουσιαστούν ως δικαίωση των δικών σας ενεργειών», είπε αναφορικά με τις υποκλοπές.

Ενταση προκλήθηκε όταν ρώτησε αν ο φάκελος της ΑΔΑΕ περιείχε ονόματα. «Βγήκατε από την ΑΔΑΕ με έναν απόρρητο φάκελο αλλά το κάνατε φέιγ βολάν. Ρωτώ, υπήρχαν τα ονόματα στα οποία αναφερθήκατε σήμερα; Αν δεν υπήρχαν, τότε παραπλανάτε το κοινοβούλιο. Εγώ μπορώ να σας πω ότι στην επιστολή που μου έστειλε ο Χρ. Ράμμος δεν υπήρχαν ονόματα. Εστειλε άλλη επιστολή σε εσάς; Τι συμβαίνει;».

Σχετικά Άρθρα