Ηχηρό “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση με Βενιζέλο- Ποιοί ήταν εκεί

 Ηχηρό “παρών” του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην εκδήλωση με Βενιζέλο- Ποιοί ήταν εκεί

Είναι σαφές πλέον πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει πάψει να αποτελεί “κόκκινο πανί” για τον ΣΥΡΙΖΑ και πως έχουν παρέλθει οι μέρες που εθεωρείτο εκ των πρωταγωνιστών του αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου, όταν μάλλον άστοχα η προηγούμενη κυβέρνηση “ζύγισε” την υπόθεση Novartis και τις συλλήβδην παραπομπές σε προανακριτική επιτροπή. Το επιστημονικό κύρος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης Σαμαρά έχει, αναμφίβολα, προκαλέσει την αλλαγή των ισορροπιών, με τις παρεμβάσεις του σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αλλά και ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος φαίνεται να αναδέχεται αυτή την συμπάθεια, χωρίς, ωστόσο, να αφήνει περιθώρια να φανταστούν κάποιοι κάτι περισσότερο.

Αυτό τουλάχιστον αντιλήφθηκαν όσοι βρέθηκαν χθες στο αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Μένουμε Ευρώπη;», για τις υποκλοπές και το κράτος δικαίου, με ομιλητή, μεταξύ άλλων, τον πρώην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου με την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και την Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και εκτός του Ευάγγελου Βενιζέλου μίλησαν επίσης ο Νίκος Αλιβιζάτος (ΕΚΠΑ), η Ιφιγένεια Καμτσίδου (ΑΠΘ) και ο Ξενοφών Κοντιάδης (Πάντειο Πανεπιστήμιο).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όμως περισσότερα ήταν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, η εκπρόσωπος Τύπου, Πόπη Τσαπανίδου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γιάννης Ραγκούσης, οι βουλευτές, Νίκος Βούτσης, Νίκος Φίλης και Γιάννης Μουζάλας, ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Νίκος Μπίστης και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μπάμπης Παπαδάκης.

Από το ΠΑΣΟΚ είδαμε τον βουλευτή, Κώστα Σκανδαλίδη, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Θόδωρο Μαργαρίτη, τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Ανδρέα Σπυρόπουλο, τον επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού της Χαριλάου Τρικούπη, Παναγιώτη Δουδωνή κι άλλους. Ας σημειωθεί πως στην εκδήλωση και δη στην πρώτη σειρά ήταν και ο πρώην υπουργός και στενός πολιτικός φίλος του Κώστα Καραμανλή, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Σχετικά Άρθρα