Ερντογάν: “Κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία”

 Ερντογάν: “Κάποιοι δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν την Οθωμανική Αυτοκρατορία”

Τα 724 χρόνια από την ίδρυση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας γιόρτασε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε προεκλογική ομιλία του στο Μπιλετζίκ στην κεντρική Τουρκία, κάνοντας αναδρομή στο ιστορικό οθωμανικό παρελθόν.

Κατηγορώντας την κεμαλική αντιπολίτευση για «εθνικούς προδότες και ιμπεριαλιστές», ο Τούρκος πρόεδρος προσπάθησε να εξυψώσει με αφορμή την επέτειο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας το εθνικιστικό αίσθημα του λαού του.

«Όποιος κακολογεί την Οθωμανική Αυτοκρατορία, της οποίας η 724η επέτειος ίδρυσης είναι σήμερα σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, είναι είτε προδότης είτε δεν μπορεί να την χωνέψει», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Πιστεύω ότι αυτός ο ενθουσιασμός, αυτός ο ενθουσιασμός σας σήμερα εδώ θα κάνει αυτό το μέρος να εκραγεί στις 14 Μαΐου. Είμαστε έτοιμοι; Τα έθνη που έχουν χάσει τα όνειρά τους και δεν έχουν τη δική τους Κόκκινη Μηλιά, είναι καταδικασμένα να εξαφανιστούν στις σκονισμένες σελίδες της ιστορίας, όπως και εκείνα του παρελθόντος. Εμείς, ως έθνος, εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι, επειδή δεν εγκαταλείψαμε ποτέ τα όνειρά μας. Μεταδίδουμε τον λόγο μας στην περιοχή μας και στον κόσμο. Σε αντίθεση με τη βρώμικη τάξη των ιμπεριαλιστών, τα όνειρά μας είναι πάντα προς την κατεύθυνση της ειρήνης και τη δικαιοσύνης», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος ανεβάζοντας στα ύψη το εθνικιστικό συναίσθημα των συγκεντρωμένων οπαδών του.

«Προετοιμαζόμαστε για τις εκλογές με το όραμα του Αιώνα της Τουρκίας. Ο αείμνηστος Μεντερές είπε “Αρκετά πια, ο λόγος στο έθνος” πριν από 73 χρόνια ενάντια στον μονοκομματικό φασισμό των ιμπεριαλιστών. Παρόλο που ο Μεντερές κατέληξε στην αγχόνη, η δήλωση αυτή συνέχισε να αντηχεί στις καρδιές του έθνους μας. Το CHP μας μιμείται. Κύριε Κεμάλ, δεν ξέρετε πόσος καιρός έχει περάσει από τότε που το είπαμε αυτό; Αυτοί είναι πραξικοπηματίες! Πραξικοπηματίες! Αυτοί είναι υποχείρια των κηδεμόνων!», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε επίσης μήνυμα από το Μπιλετζίκ, με επαρχία με πολλά ορυχεία χρυσού, ότι μετά «τα ιστορικά βήματα στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο, θα σημειώσουμε σημαντική πρόοδο και στην εξόρυξη χρυσού σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Στο τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχοντας δίπλα του παιδιά της περιοχής, τραγούδησε ένα ολόκληρο τραγούδι από την εξέδρα.

Σχετικά Άρθρα