Τραμπ για Ουκρανία: “Πρώτα έρχονται τα τανκς, μετά τα πυρηνικά”

 Τραμπ για Ουκρανία: “Πρώτα έρχονται τα τανκς, μετά τα πυρηνικά”

«Πρώτα έρχονται τα τανκ και μετά τα πυρηνικά». Με αυτή τη φράση σχολίασε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Ντόναλντ Τραμπ, την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ, ΤζοΜπάιντεν, να στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία.

«Πρέπει να τερματίσουμε αυτόν τον τρελό πόλεμο τώρα. Είναι τόσο εύκολο», συνεχίζει στην ανάρτησή του, επικρίνοντας την απόφαση του Λευκού Οίκου.

https://twitter.com/ElectionWiz/status/1618592991006035969

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του θα στείλει άρματα μάχης στην Ουκρανία για να βοηθήσει στον αγώνα κατά της ρωσικής επιθετικότητας. Η ανακοίνωση ήρθε λίγο αφότου ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα στείλει Leopard 2 στην Ουκρανία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν αρνητικές στην ιδέα της ανάπτυξης των δύσκολα συντηρήσιμων αρμάτων Abrams, αλλά έπρεπε να αλλάξουν στάση προκειμένου να πείσουν τη Γερμανία να στείλει τα πιο εύκολα στη χρήση άρματα Leopard 2 στην Ουκρανία, σχολίασε το Reuters.

Οι ΗΠΑ θα παράσχουν επίσης την απαραίτητη εκπαίδευση και τις προμήθειες που απαιτούνται για τη λειτουργία και την εκμετάλλευση αυτών των αρμάτων, είπε.

Σύμφωνα με το Anadolu ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι η παράδοση των αρμάτων μάχης M1 Abrams «θα ενισχύσει την ικανότητα της Ουκρανίας να υπερασπιστεί το έδαφός της».

«Αυτά τα άρματα μάχης αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της διαρκούς, αδιάλειπτης δέσμευσης μας στην Ουκρανία και της εμπιστοσύνης μας στις ικανότητες των ουκρανικών δυνάμεων», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν, πλαισιωμένος από τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και τον υπουργό Άμυνας Λόιντ Όστιν.

Τόνισε, όμως σύμφωνα με τους NYT, ότι η ενίσχυση δεν αποσκοπεί στην επέκταση του πολέμου στη Ρωσία. «Δεν πρόκειται για επιθετική απειλή προς τη Ρωσία», είπε. «Δεν υπάρχει επιθετική απειλή για τη Ρωσία. Εάν τα ρωσικά στρατεύματα επιστρέψουν στη Ρωσία, όπου ανήκουν, αυτός ο πόλεμος θα είχε τελειώσει σήμερα».

Σχετικά Άρθρα