Μήνυμα 112 για την Αττική: Περιορίστε τις μετακινήσεις – Κλειστοί δρόμοι, ισχυρά φαινόμενα (vid)

 Μήνυμα 112 για την Αττική: Περιορίστε τις μετακινήσεις – Κλειστοί δρόμοι, ισχυρά φαινόμενα (vid)

Μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους του λεκανοπεδίου προειδοποιώντας για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο ουρανός σκοτείνιασε με τη δυνατή βροχή, τους κεραυνούς και τους ανέμους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ πριν λίγο ξεκίνησε και χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια.

Το μήνυμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Περιορίστε τις μετακινήσεις σε απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Μεγάλος όγκος νερού θα πέσει σε όλο το λεκανοπέδιο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 19:00 το απόγευμα. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν προβλήματα σε όλη την Αθήνα.

Κλειστοί είναι οι δρόμοι στην Πειραιώς από το ύψος της διασταύρωσης της με την Πέτρου Ράλλη στο ρεύμα προς Πειραιά άλλα και στο ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Χαμοστέρνας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η διακοπή της κυκλοφορίας επί της νέας παραλιακής στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Σταύρος Νιάρχου αλλά και επί της οδού Ωκεανίδων από το ύψος της διασταύρωσης της με την οδό Μαραθώνος στην περιοχή του Ασπρόπυργου.

Ο κύριος όγκος κακοκαιρίας βρίσκεται στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο, συγκεκριμένα στην Αρκαδία, στην Αργολίδα, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία και στην Κορινθία.

  • Η έντονη βροχόπτωση και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπληξαν τη Ζάκυνθο, προκάλεσαν εκτεταμένα προβλήματα σε όλο το νησί.

Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου και του Δήμου από νωρίς το πρωί βρίσκονται στους δρόμους ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις χρειάστηκε να πραγματοποιηθεί επιχείρηση διάσωσης από σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.

Ακόμα η τεράστια ποσότητα βροχής που έπεσε στη Ζάκυνθο μετέτρεψε τους δρόμους σε απέραντα ποτάμια, με αποτέλεσμα να γίνουν απροσπέλαστοι για τα αυτοκίνητα. Μέχρι αυτή την ώρα, είναι κλειστή η επαρχιακή οδός Ζακύνθου – Καλαμακίου ενώ σημειώθηκαν πτώσεις βράχων και φερτών υλικών στην επαρχιακή οδό Ζακύνθου – Βασιλικού στη θέση Ξηροκάστελο.

Ακόμα στην περιοχή της Λιθακιάς από την έντονη βροχόπτωση έπεσε στον δρόμο μια πέτρινη μάντρα, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές ‘Αγιος Σώστης, Καλαμάκι, Λαγανάς, Τσιλιβή και Σαρακινάδο.

Σχετικά Άρθρα