Καταγγελία “βόμβα” από Ραγκούση: Παγιδεύτηκε τηλέφωνο πολίτη με sms για δόση εμβολίου – Πιερρακάκης: Ευθύνες εμμέσως σε φαρμακοποιούς, γιατρούς, ΚΕΠ

 Καταγγελία “βόμβα” από Ραγκούση: Παγιδεύτηκε τηλέφωνο πολίτη με sms για δόση εμβολίου – Πιερρακάκης: Ευθύνες εμμέσως σε φαρμακοποιούς, γιατρούς, ΚΕΠ

Μια καταγγελία που θα συζητηθεί έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης. Όπως είπε έγινε επιμόλυνση πολίτη με sms για δόση εμβολίου. Μάλιστα απηύθυνε το ερώτημα στον αρμόδιο υπουργό κ. Πιερρακάκη.

Εδικότερα ο μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, περιέγραψε τον πρωτοφανή και αδιανόητο τρόπο με τον οποίο «παγιδεύτηκε» τηλέφωνο πολίτη μέσω sms που έλαβε από τη διεύθυνση emvolio.gov.gr εν είδει υπενθύμισης για δόση εμβολίου!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ:

Ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε ότι ο πολίτης έλαβε το μολυσμένο sms λίγες ημέρες πριν κάνει το εμβόλιο του. «Την ώρα που περίμενε το sms του ραντεβού του, αντί να πάρει το κανονικό sms υπενθύμισης για το εμβόλιο, έλαβε μολυσμένο μήνυμα με Predator» τόνισε και αναρωτήθηκε «πώς γνώριζαν οι χειριστές του Predator, το ενιαίο κέντρο EYΠ – Predator με έδρα το Μαξίμου, για το ραντεβού του;».

«Ο πολίτης πάτησε το link γιατί περίμενε μήνυμα για το εμβόλιο του με αποτέλεσμα το κινητό του να μολυνθεί και να έχει το Predator πρόσβαση στην προσωπική του ζωή».

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να δώσει εξηγήσεις και μίλησε για «ενιαίο κέντρο διαχείρισης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών μέσω του gov.gr και τις άλλες πλατφόρμες με το παράνομο σύστημα και τους εγκεφάλους του Predator». Αναφέρθηκε επίσης στις καταγγελίες για την εταιρεία Majoritas η οποία διατείνεται στην ιστοσελίδα της πως βοήθησε το 2019 τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές αξιοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών για να χειραγωγήσει τις πολιτικές και εκλογικές τους προτιμήσεις.

Ο κ. Ραγκούσης κάλεσε τον κ. Πιερρακάκη να έρθει άμεσα στη Βουλή και να δώσει εξηγήσεις εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη – τον εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης. Εκτός κι αν προτιμά ο κ. Πιερρακάκης – είπε ο κ. Ραγκούσης – «να στείλει την παραίτησή του».

Η απάντηση Πιερρακάκη

Απαντώντας ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προσπάθησε να υποβαθμίσει την αποκάλυψη ομολογώντας παράλληλα ότι το σύστημα είναι διάτρητο.

«Με βάση αυτά που κατάλαβα, καταρχάς, να πούμε τι είναι το εθνικό σύστημα εμβολιασμού που είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και έχει ένα κακό κρατάει πρακτικά για τα πάντα. Άρα, όλα είναι εύκολα ελέγξιμα. Αυτό όμως που αναφέρατε έχει να κάνει με μήνυμα που έχει ληφθεί. Τα μηνύματα αυτά -όπως έχουμε δει με την ιστορία με το παράνομο λογισμικό- στο header του μηνύματος ενίοτε μπορεί κάποιος να το παραποιήσει».

Και πρόσθεσε: «Από εκεί και πέρα, τα μηνύματα αυτά μοιάζουν. Εσείς, αναφέρατε ότι υπήρχαν προσωπικά δεδομένα. Δεχόμενος αυτό που αναφέρατε, θα σας πω ότι υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να μπορέσει κανείς αυτά να τα αποκτήσει. Ο πιο βασικός είναι η υφαρπαγή των στοιχείων του χρήστη, αλλά το χαρακτηριστικότερο όλων είναι ότι στο σύστημα εμβολιασμού έχουν πρόσβαση 40.000 φαρμακοποιοί, γιατροί και ΚΕΠ. Αυτή είναι η αρχιτεκτονική του συστήματος και είναι ομοειδής με την αρχιτεκτονική άλλων χωρών. Τώρα ο ισχυρισμός ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator… Tι να πω!».

Ο Γιάννης Ραγκούσης κάλεσε τον Κυριάκο Πιερρακάκη να αυτοπροστατευθεί.

«Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό αυτό που αποτολμήσατε να κάνετε. Ξεκινήσατε με την πεποίθηση ότι έχετε μία συνωμοσιολογία, δεν ξέρατε τι έχω πει και ρωτήσατε να μάθετε τι έχω πει αλλά είχατε βγάλει από πριν συμπέρασμα. Το 80% – 90% όσων είπατε δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που είπα εγώ. Και προκαλείτε τεράστια απορία, δημιουργείτε σαφέστατη υπόνοια ενοχής από την ώρα που αυτήν την καταγγελία που κάναμε την διαχειριστήκατε με αυτόν τρόπο. Ουδέν ψευδέστερον πως είπα ότι οι άνθρωποι του gov.gr είναι άνθρωποι του Predator. Είπατε ότι είπα ότι το μολυσμένο sms ήρθε από το emvolio.gov.gr. Είναι ντροπή αυτό που κάνετε. Προφυλαχθείτε, αυτοπροστατευτείτε» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Σχετικά Άρθρα