Επίθεση Οικονόμου στα “ρυπαρά δίκτυα”- Εξαίρεσε Κοντολέοντα, Δημητριάδη και Βλάχου- “Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε”

 Επίθεση Οικονόμου στα “ρυπαρά δίκτυα”- Εξαίρεσε Κοντολέοντα, Δημητριάδη και Βλάχου- “Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε”

Στα …αόριστα “ρυπαρά δίκτυα” απέδωσε τις διαρροές για τις αποκαλύψεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και επιτέθηκε σφόδρα κατά του Αλέξη Τσίπρα. Η κυβέρνηση υιοθετεί την άποψη περί αυτών των δικτύων, αδυνατεί, όμως, να εξηγήσει ποιοί έκαναν τις παρακολουθήσεις. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως ο κ. Οικονόμου αφού είπε πως ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε, εξαίρεσε από τα δίκτυα αυτά τον τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, τον γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου Γρηγόρη Δημητριάδη και την αρμόδια εισαγγελέα Ελένη Βλάχου.

Ωστόσο, εάν εξαιρούνται οι παραπάνω, τότε ποιοί έδιναν τις εντολές και υπέγραφαν τις διατάξεις για τις παρακολουθήσεις; Σε αυτό το ερώτημα δεν απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το Μαξίμου δηλώνει βέβαια ότι δεν γνωρίζει ποιοι εμπλέκονται και συνεπώς δεν τους κατονομάζει, αλλά ταυτόχρονα καλεί όποιον θέλει να πιάσει ανάποδα την άκρη του νήματος από τα δημοσιεύματα και να βγάλει συμπεράσματα. Και την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζει ότι δεν θεωρεί μέρος “ρυπαρών δικτύων” τον πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα και την αρμόδια για θέματα ΕΥΠ, εισαγγελέα εφετών, Βασιλική Βλάχου.

Στη γραμμή αυτή κινήθηκε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, εξαπολύοντας ταυτόχρονα σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. Προκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντήσει εάν υπάρχει έστω ένα στοιχείο που να συνδέει τον πρωθυπουργό με τις υποκλοπές ή εάν υπάρχει κάποιος μέσα στην ΑΔΑΕ που να λέει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον Κωστή Χατζηδάκη και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Οικονόμου διερωτήθηκε επίσης εάν είχε ο κ. Τσίπρας την άδεια να διαρρεύσει τα προσωπικά δεδομένα των εξι, ενώ κάλεσε το ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για την παρακολούθηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ επί της δικής του διακυβέρνησης.

Υποστήριξε επίσης ότι όσον αφορά στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο, “δεν υπάρχουν ούτε απειλές ούτε απειλητικά υπονοούμενα” και πρόσθεσε, “Υπάρχει μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία νομίζω με πολύ καθαρό τρόπο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ανεξαρτήτως των προθέσεων του κ. Ράμμου υπάρχει μία εργαλειοποίηση του ρόλου της Αρχής σε όλη αυτή την υπόθεση. Και τα γεγονότα τα αναδείξαμε με πεντακάθαρο και πολύ συγκεκριμένο τρόπο στη δημόσια συζήτηση, θα ακολουθήσουν ενδεχομένως και άλλα”.

Στο ερώτημα τι εννοεί η κυβέρνηση “ρυπαρά δίκτυα”, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ειδικότερα ότι: “Τα ρυπαρά δίκτυα αποτελούνται από αυτούς που έχουν στην κατοχή τους το υλικό των παρακολουθήσεων, υποτιθέμενων ή πραγματικών, και το δημοσιεύουν, κόβοντας και ράβοντας κατά το δοκούν. Από αυτούς που είχαν στην κατοχή τους αυτό το υλικό και τους πραματευτάδες που το διακίνησαν και αυτούς που το δημοσιεύουν”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε: “Όποιος θέλει περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες, ονόματα δηλαδή, πέρα από αυτά που είναι μπροστά δεν έχει παρά να ξεκινήσει από το τελευταίο κρίκο του νήματος, δηλαδή από εκεί που δημοσιεύτηκαν και να πάει προς τα πίσω. Και θα βρει και τους πραματευτάδες και τους κατόχους των ρυπαρών δικτύων”.

Στις επίμονες ερωτήσεις ποιοι κρύβονται τελικά πίσω από αυτά τα λεγόμενα “ρυπαρά δίκτυα”, ο κ. Οικονόμου απάντησε: “Δεν αναφέρομαι σε ονόματα γιατί δεν ξέρω ονόματα. Αν κάποιος θέλει να ψάξει να βρει ονόματα, να πιάσει ένα κρίκο της αλυσίδας, τον τελευταίο, και πηγαίνοντας πίσω θα φτάσει στην άκρη του νήματος”.

Ο κ. Οικονόμου πάντως έβγαλε λάδι Δημητριάδη- Κοντολέοντα- Βλάχου, λέγοντας ότι έχουν ληφθεί αποφάσεις ανάληψης πολιτικής ευθύνης, για λόγους που δεν συνδέονται με τα “ρυπαρά δίκτυα”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πολλάκις ότι “οι επισυνδέσεις αυτές δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης” και ότι “κανενός είδους υλικό, έκθεση, ότιδήποτε, δεν έχει περιέλθει σε γνώση του πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου”, επαναλαμβάνοντας το ερώτημα εάν κάποιος έχει αποδείξεις και τεκμήρια ότι όλα αυτά ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού ή εάν κάποιος είπε κάτι τέτοιο στον κ. Τσίπρα.

Σχετικά Άρθρα