Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους – Όλα τα σενάρια – Ημερομηνία καταβολής – Αντίδραση Σταϊκούρα

 Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε και σε ποιους – Όλα τα σενάρια – Ημερομηνία καταβολής – Αντίδραση Σταϊκούρα

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Να προχωρήσει στη χορήγηση ενός έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα προσφέροντας βαθιά οικονομική «ανάσα» σε συνταξιούχους και ευάλωτους πολίτες, εξετάζει η κυβέρνηση.

Το οικονομικό επιτελείο σταθμίζει όλα τα δεδομένα για δοθεί αυτή η νέα επιταγή ακρίβειας η οποία αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 300 ευρώ.

  • Μάλιστα εάν το μέτρο τελικά τεθεί σε λειτουργία δεν θα αφορά μόνο ευάλωτους και συνταξιούχους αλλά δικαιούχοι θα είναι επίσης όσοι λαμβάνουν αναπηρικό επίδομα, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες, οι δικαιούχοι του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και οι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού

Πρόκειται δηλαδή για 2,3 εκατ. δικαιούχους που θα εισπράξουν συνολικά περίπου 300 εκατ. ευρώ, ενώ «οδοδείκτη» για την εφαρμογή του μέτρου θα αποτελέσει και ο τρόπος που δόθηκε η επιταγή ακρίβειας τα Χριστούγεννα.

Δηλαδή σχετικά με τους χαμηλοσυνταξιούχους θα ισχύσει το ανώτατο όριο των 9.600 ευρώ για ετήσιο εισόδημα, δηλαδή σύνταξη μέχρι 800 ευρώ τον μήνα για να λάβει κάποιος το επίδομα.

Παράλληλα απαιτείται ετήσιο οικογενειακό εισόδημα μέχρι 16.800 ευρώ και αξία ακίνητης περιουσίας έως 300.000 ευρώ.

Πιθανότερη ημερομηνία για την καταβολή των χρημάτων, σύμφωνα με το MΕGA είναι η 7η Απριλίου.

Η πρώτη αντίδραση Σταϊκούρα

Σχετικά με το έκτακτο δώρο Πάσχα, ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, είχε αφήσει ένα ανοιχτό «παράθυρο» μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Όπως φαίνεται, αρχίζει και δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσφατες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός, ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα