Σοβάδες και σίδερα σε σχολείο στην Ικαρία

 Σοβάδες και σίδερα σε σχολείο στην Ικαρία

Εικόνες ντροπής καταγράφονται σε σχολείο στην Ικαρία που μόνο σχολείο δεν θυμίζει αν και πηγαίνουν καθημερινά 90 μαθητές Γυμνασίου και 70 Λυκείου, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν μάθημα σε άκρως ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του MEGA το σχολικό κτήριο έχει προβλήματα στεγανοποίησης και παρόλο την ανάθεση του έργου σε εργολάβο για 111.000 ευρώ, δεν φαίνεται να έγιναν οι κατάλληλες εργασίες.

«Στο σχολείο γίνονται μαθήματα, δυστυχώς αυτό είναι ένα χρόνιο πρόβλημα, δεν είναι ο εργολάβος υπεύθυνος για τις ζημιές όλου του κτηρίου. Ο εργολάβος ήρθε να φτιάξει κάποιες από τις ζημιές. Ο εργολάβος με το ποσό που έδωσε ήταν για συγκεκριμένες εργασίες και όχι όλο το κτίριο.

Το πρώτο και βασικό που έπρεπε να φτιάξει είναι η στεγανοποίηση του κτιρίου, το σχολείο παίρνει νερό από παντού. Το έκανε αλλά απέτυχε η παρέμβασή του και δεν έπιασε η στεγανοποίηση. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κονδύλι το οποίο υπερβαίνει τις δυνατότητες του δήμου και της Περιφέρειας, για να φτιαχτεί αυτό το κτίριο», ανέφερε αρχικά ο διευθυντής του σχολείου Στράτος Λακιός.

«Από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα»

Ο δήμαρχος Ικαρίας, Νίκος Καλαμπόγιας ανέφερε ότι το κτήριο αντιμετώπιζε προβλήματα από την κατασκευή του κιόλας.

«Είναι το μεγαλύτερο σχολείο, από την κατασκευή του αντιμετωπίζει προβλήματα. Κάποια στιγμή, τα προηγούμενα χρόνια ο δήμος δήλωσε αδυναμία να επισκευάσει το κτήριο, ζήτησε βοήθεια από την Περιφέρεια. Δόθηκε μία εργολαβία αρχικού προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Φαίνεται πως ολοκληρώθηκε η εργολαβία ωστόσο δεν απάντησε στα ζητήματα που κλήθηκε να επιλύσει αλλά δημιούργησε ακόμη περισσότερα», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αυτήν τη στιγμή, η τεχνική υπηρεσία του δήμου, έχοντας μιλήσει και με τους γονείς, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του κτηρίου. Είναι σε διαδικασία κλεισίματος το έργο, δεν ξέρω εάν έχει πληρωθεί. Από εμάς δεν θα παραληφθεί το έργο», συμπλήρωσε.

Σχετικά Άρθρα