Σοβαρή καταγγελία για εξαπάτηση καρκινοπαθούς στο Θεαγένειο Νοσοκομείο – Του υπόσχονταν ίαση με φάρμακο από το εξωτερικό

 Σοβαρή καταγγελία για εξαπάτηση καρκινοπαθούς στο Θεαγένειο Νοσοκομείο – Του υπόσχονταν ίαση με φάρμακο από το εξωτερικό

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε η οικογένεια ενός καρκινοπαθούς από την Κοζάνη σε βάρος γιατρού του Θεαγένειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια, ο γιατρός απέσπασε 15.300 ευρώ υποσχόμενος σε ασθενή ότι θα τον θεραπεύσει. Ο ασθενής τελικά κατέληξε.

Η σύζυγος του εκπαιδευτικού από την Κοζάνη, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Οκτώβριο σε ηλικία 57 ετών, ανέφερε ότι έχει υποβάλλει μήνυση και αγωγή, με τις αστικές αξιώσεις να εγείρονται εναντίον του νοσοκομείου και όχι προσωπικά του γιατρού. Όπως λέει ο δικηγόρος της οικογένειας, ο ογκολόγος φέρεται να έχει εξαπατήσει διψήφιο αριθμό ασθενών.

Ο γιατρός τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την διοίκηση του νοσοκομείου και της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προανάκριση που θα αποκαλύψει το μέγεθος της απάτης.

Πηγή: Ethnos.gr

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα υποτιθέμενο φάρμακο, που υπόσχεται ίαση σε δύσκολους καρκινικούς όγκους, ήταν το δέλεαρ. Το νοσοκομείο θα το παραλάβει σε 2-3 μήνες, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ισχυριζόταν ο γιατρός. Ο γιατρός έλεγε στον ασθενή πως μπορεί να το φέρει άμεσα από το εξωτερικό και του ζητούσε χρήματα, τα οποία δήθεν θα επέστρεφε αργότερα. Για να διαλύσει τις όποιες υποψίες, έδινε και απόδειξη, με τη σφραγίδα, μάλιστα, του νοσοκομείου.