Καϊλή: Τι αποτέλεσμα είχε η έρευνα στον Παναμά για φερόμενες καταθέσεις από Κατάρ ύψους 28 εκατ. ευρώ

 Καϊλή: Τι αποτέλεσμα είχε η έρευνα στον Παναμά για φερόμενες καταθέσεις από Κατάρ ύψους 28 εκατ. ευρώ

Χωρίς αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής η έρευνα του Προέδρου της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος Χαράλαμπου Βουρλιώτη, για τα 28 εκατομμύρια ευρώ, που φέρονταν να έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς της κατηγορούμενης και προφυλακισμένης Ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε τράπεζα της Λατινοαμερικανικής χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση στο αίτημα Βουρλιώτη από την αντίστοιχη Αρχή του Παναμά, για το εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή, του συζύγου της και μελών της οικογένειάς της ήταν αρνητική.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε κρίσιμη στιγμή της έρευνας των Βελγικών Αρχών για το σκάνδαλο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, μετά τη νέα κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, του φερόμενου ως «εγκέφαλου» της υπόθεσης χρηματισμού αξιωματούχων, από το Κατάρ και το Μαρόκο.

Η παρέμβαση Βουρλιώτη προκλήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από ανάρτηση στο Διαδίκτυο, που εμφάνισε τραπεζικά έγγραφα με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε τράπεζα του Παναμά, με καταθέσεις 28 εκατ. ευρώ και με το Κατάρ να είναι η χώρα προέλευσης των χρημάτων.

Οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και τη μητέρα της, Μαρία Ιγνατιάδου. Συγκεκριμένα, στους λογαριασμούς αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και 4 εκατ. ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τη Μαρία Ιγνατιάδου.

Μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας οι επίμαχες αναρτήσεις με τους λογαριασμούς από την τράπεζα του Παναμά, αμέσως δραστηριοποιήθηκε ο κ. Βουρλιώτης, ο οποίος ζήτησε από τους ομολόγους του στην Κεντρική Αμερική να του γνωστοποιήσουν εάν υπάρχουν τραπεζικοί λογαριασμοί στο όνομα της πρώην ευρωβουλευτή και των άλλων μελών της οικογένειάς της. Λογαριασμοί, όχι μόνο στη συγκεκριμένη Τράπεζα του Παναμά (Bladex of Panama), αλλά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας αυτής.

Παράλληλα, όπως είναι γνωστό, λίγες ώρες πριν αποφασιστεί η παράταση της προφυλάκισης της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου από τις βελγικές δικαστικές αρχές, ο κ. Βουρλιώτης είχε ανταποκριθεί στο αίτημα των Βέλγων συναδέλφων του και είχε διαβιβάσει έγγραφο με τα περιουσιακά στοιχεία της Εύας Καϊλή, του συζύγου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι και του πατέρα της Αλέξανδρου Καϊλή που είχαν δεσμευτεί στην Ελλάδα (Π.Ψυχικό, Πάρος κ.λ.π.). Στο ίδιο έγγραφο αναφερόντουσαν και τα ποσά που δεσμεύτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η έρευνα του Προέδρου της Αρχής Ξεπλύματος κ. Βουρλιώτη συνεχίζεται, για το «χρυσό οικόπεδο» της Εύας Καϊλή στην Πάρο, το οποίο έχει δεσμευτεί, καθώς επίσης για τις δύο ΜΗΚΥΟ της αδελφής της Μανταλένας.