Φλαμπουράρης: Άμεσος κίνδυνος να βγουν σε πλειστηριασμό 700.000 ακίνητα

 Φλαμπουράρης: Άμεσος κίνδυνος να βγουν σε πλειστηριασμό 700.000 ακίνητα

Τον άμεσο κίνδυνο να βγουν σε πλειστηριασμό 700.000 ακίνητα που βρίσκονται στα χέρια των servicers, των εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, επισημαίνει με δήλωσή του ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συντονιστής ΕΠΕΚΕ και υπεύθυνος Χρηματοπιστωτικού Τομέα της Κ.Ο.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης επισημαίνει ότι αύριο Πέμπτη (26/1), η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συζητάει την υπ’ αριθμ. 822/22 απόφαση του τμήματος βάσει της οποίας απαγορεύεται στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων  (servicers) να διενεργούν πλειστηριασμούς για δάνεια που έχουν μεταβιβαστεί από τις τράπεζες με το Ν.3156/2003. 

«Ελπίζουμε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου να μη διαπράξει αυτό που δεν τόλμησε η δεξιά κυβέρνηση της ΝΔ, να ανατρέψει δηλαδή την απόφαση του τμήματος η οποία βάζει εμπόδια στους servicers να προχωράνε σε πλειστηριασμούς. Θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό δεν είναι ένα απλό «τυπικό νομικό» θέμα όπως παρουσιάζεται, αλλά αντίθετα, η τυχόν ανατροπή του ανοίγει διάπλατα το δρόμο στους πλειστηριασμούς 700.000 ακινήτων που βρίσκονται στα χέρια των servicers», σημειώνει ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη δήλωσή του υπογραμμίζει ακόμα πως «πιστεύουμε ότι η ολομέλεια του Αρείου Πάγου αν θέλει να ανταποκριθεί στον κοινωνικό της ρόλο, θα συμμεριστεί την αγωνία χιλιάδων αδύναμων δανειοληπτών, να μην χάσουν τη μοναδική τους κατοικία και με την απόφαση της να κόψει το δρόμο στους εκατοντάδες χιλιάδες πλειστηριασμούς». 

Παράλληλα, σημειώνει ο Αλέκος Φλαμπουράρης,  θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες που βρίσκονται σε δυσχερή θέση με την υποστήριξη του κράτους και με «διευκολύνσεις» των τραπεζών να αρχίσουν να πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους.

Σχετικά Άρθρα