Υποκλοπές: Ο Τσίπρας φέρνει στη Βουλή τα ονόματα από το πόρισμα της ΑΔΑΕ -Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιστολή Ράμμου

 Υποκλοπές: Ο Τσίπρας φέρνει στη Βουλή τα ονόματα από το πόρισμα της ΑΔΑΕ -Ραγδαίες εξελίξεις μετά την επιστολή Ράμμου

Στη Βουλή αναμένεται να γνωστοποιήσει αύριο τα ονόματα όσων η παρακολούθηση από την ΕΥΠ τεκμηριώνεται, μετά από τους ελέγχους που διενήργησε η ΑΔΑΕ, ο Αλέξης Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα γνωστοποιήσει τα ονόματα που βρίσκονταν στον λευκό φάκελο που έλαβε από τον Χρήστο Ράμμο, τον οποίο επισκέφθηκε σήμερα.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι θεσμικός και δε πρόκειται να πει ονόματα ούτε στο πεζοδρόμιο ούτε στα τηλεοπτικά στούντιο, παρά μόνο όπως οφείλει από το βήμα της βουλής στο ναό της δημοκρατίας. Αύριο αναμένεται να λάβει τον λόγο και να τοποθετηθεί κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου για την υγεία στην ολομέλεια», έλεγαν συνεργάτες του για τα ονόματα που περιέχει ο φάκελος που έλαβε από την ΑΔΑΕ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Χρήστο Ράμμο.

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, ενώ στις 18:00, υπενθυμίζουμε, θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κάνει λόγο για μια υπόθεση που πλήττει την ίδια τη δημοκρατία και θα ενημερώσει για τις θεσμικές πρωτοβουλίες που σκοπεύει να αναλάβει το επόμενο διάστημα.

Η επιστολή Ράμμου

Ο Χρήστος Ράμμος έστειλε, ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης, επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος – κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr – απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ.

Σχετικά Άρθρα