Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ράμμο: Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικαστές στην Αθήνα (vid)

 Τσίπρας μετά τη συνάντηση με Ράμμο: Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη δικαστές στην Αθήνα (vid)

Κατά την έξοδό του από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών και τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της κ. Ράμμο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι».

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βγήκε από την ΑΔΑΕ κρατώντας έναν φάκελο στα χέρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το κυβερνητικό μπλόκο στην ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους της Αρχής στους παρόχους, ο κ. Ράμμος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε διατυπώσει και το αίτημα για την διενέργεια των ελέγχων.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΑΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τουλάχιστον 6 νόμιμες επισυνδέσεις μέσω ΕΥΠ σε ισάριθμα πρόσωπα που αναφέρθηκαν στις λίστες, μεταξύ των οποίων και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ένας κορυφαίος υπουργός.

Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία αναμένεται να θέσει επιτακτικά τα θέματα της καταπάτησης, όπως λέει, του Κράτους Δικαίου και θα αναφερθεί ειδικότερα στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Τα κόμματα βρίσκονται εν αναμονή των κινήσεων του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου, πλην του ΜεΡΑ25, που θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση για τους ελέγχους της Αρχής. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν συναινεί στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και διαφαίνεται μια επιδίωξη το θέμα να «σέρνεται» έτσι, μέχρι η Βουλή να κλείσει για τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα