Τσαπανίδου για υποκλοπές: “Οπουδήποτε στον κόσμο θα είχε πέσει η κυβέρνηση”

 Τσαπανίδου για υποκλοπές: “Οπουδήποτε στον κόσμο θα είχε πέσει η κυβέρνηση”

Στο μείζον θέμα των υποκλοπών και της προσπάθειας συγκάλυψης του σκανδάλου από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρθηκε μιλώντας στο Ionian TV η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου. Μάλιστα, υπογράμμισε πως «θα είχε πέσει η κυβέρνηση οπουδήποτε στον κόσμο» αν είχε αποκαλυφθεί ότι παρακολουθούνται τόσο πολλά άτομα σε τόσο καίριες θέσεις.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πήγε πράγματι στην ΑΔΑΕ. Συναντήθηκε με τον κ. Ράμμο προκειμένου να πάρει την ενημέρωση μετά τα αιτήματα που είχε υποβάλει.

Το αίτημα από τις 7/12/2022. Βγήκε με ένα φάκελο ο οποίος φάκελος περιέχει ένα απόρρητο υλικό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι περιέχει. Θα μάθουμε όμως. Φαντάζομαι όλοι οι Έλληνες θα μάθουν εκεί που πρέπει και στο χρόνο που πρέπει. Γι’ αυτό θα κάνουμε λίγη υπομονή και εμείς να δούμε τι ακριβώς θα γίνει μετά τη συνάντηση με την Πρόεδρο (της Δημοκρατίας) και τις δηλώσεις που θα ακολουθήσουν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να ρίξουν σκοτάδι»

Με αφορμή τη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πως το φως της Δημοκρατίας νίκησε το σκοτάδι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: «Μιλάμε για μία προσπάθεια να πέσει σκοτάδι σε μία τόσο κρίσιμη υπόθεση που πρέπει να απασχολεί όλους μας, μας απασχολεί όλους, αλλά θα πρέπει να μας απασχολεί πάρα πολύ βαθιά. Διότι μιλάμε για μία Δημοκρατία η οποία βάλλεται αυτή τη στιγμή. Για μία κυβέρνηση η οποία φέρεται να παρακολουθεί τη μισή χώρα.

Να παρακολουθεί πολιτικούς, να παρακολουθεί δημοσιογράφους, να παρακολουθεί τους αρχηγούς του στρατεύματος, να παρακολουθεί ανώτατους στρατιωτικούς μένει λοιπόν να δούμε και αφού το φως νίκησε θα το δούμε μάλλον, θα το μάθουμε όλοι. Τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ποιοι παρακολουθούνταν. Πως παρακολουθούνταν. Γιατί παρακολουθούνταν. Πρέπει να δώσουν απαντήσεις από την κυβέρνηση. Γιατί όλο αυτό το διάστημα αντί να προσπαθήσουν αυτοί οι ίδιοι να ρίξουν άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση όπως αρχικά είχαν πει ότι θα κάνουνε, έκαναν ό,τι μπορούσαν, ό,τι περνούσε από το χέρι τους να ρίξουν σκοτάδι στην υπόθεση.

Να μας κρατήσουν δηλαδή όλους σε μαύρο σκοτάδι. Να καλύψουν την αλήθεια. Αυτό είναι και μια έμμεση απόδειξη της όποιας ενοχής μπορεί να υπάρχει. Αλλά θα το δούμε. Θα το δούμε απόλυτα στους θεσμούς πάντα σεβόμενοι όλους τους θεσμούς και όλες τις διαδικασίες τις δημοκρατικές».

Μια τέτοια υπόθεση «θα είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό»

Ερωτηθείσα τι θα είχε γίνει παλαιότερα αν ερχόταν μία αποκάλυψη ότι παρακολουθείται ένας αρχηγός πολιτικού κόμματος η κ. Τσαπανίδου σχολίασε: «Θα είχε πέσει η κυβέρνηση οπουδήποτε στον κόσμο. Μία παρακολούθηση από την ΕΥΠ, την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δηλαδή, προϊστάμενος πολιτικός της οποίας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, παρακολούθηση τόσο πολλών ανθρώπων σε τόσες καίριες θέσεις θα είχε προκαλέσει πολιτικό σεισμό σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα του πλανήτη. Εδώ κάνουμε ότι δεν τρέχει τίποτα. Εδώ κάνουμε ότι είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα.

Εδώ αποδίδουμε σε ρυπαρά δίκτυα όλα αυτά και δεν ψάχνουμε να δούμε ποια είναι αυτά τα ρυπαρά δίκτυα. Θα περίμενε δηλαδή κανείς από την κυβέρνηση με την πρώτη σκιά να ψάξει, να ζητήσει η ίδια να διερευνηθεί η υπόθεση. Να προστρέξει στη Δικαιοσύνη. Να ανοίξει φακέλους.

Να το κάνει το σύστημα φύλλο και φτερό προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι είναι αυτοί – αν δεν είναι η ίδια, αν δεν είναι δηλαδή το Μέγαρο Μαξίμου – ποιοι είναι αυτοί που είχαν βάλει στο στόχαστρο τόσο σημαντικά πρόσωπα για το δημόσιο βίο. Πρόσωπα, δηλαδή, που αποφασίζουν για τη ζωή μας».