Σάλος με τα φορέματα – λιονταροκεφαλές σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι

 Σάλος με τα φορέματα – λιονταροκεφαλές σε επίδειξη μόδας στο Παρίσι

Αν ο στόχος του οίκου Σκιαπαρέλι ήταν με την συλλογή Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 να προκαλέσει «ντόρο», τότε επετεύχθη.. 

Τα εξαιρετικά αληφοφανή φορέματα με ομοιώματα κεφαλών άγριων ζώων σε φυσικό μέγεθος που παρουσιάστηκαν χθες, κατά την έναρξη της Εβδομάδας Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τις φιλοζωικές οργανώσεις.

https://twitter.com/i/status/1617605485884223488

Η Ναόμι Κάμπελ ανέβηκε στην πασαρέλα με κεφάλι λύκου ενσωματωμένο στο παλτό της ενώ κεφαλές λιονταριών δέσποζαν στο μπούστο των φορεμάτων που παρουσίασαν η Ιρίνα Σάικ και η Κάιλι Τζένερ. 

Η φιλοζωική οργάνωση PETA κατήγγειλε τις δημιουργίες. του οίκου μόδας.  

«Η διαβεβαίωση του οίκου Σκιαπαρέλι ότι “κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε” κατά τη δημιουργία αυτής της κολεξιόν είναι αντικειμενικά ψευδής», σχολιάζει η PETA σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 

Η φιλοζωική οργάνωση υπογραμμίζει ότι τα επίμαχα φορέματα εξυμνούν το κυνήγι κεφαλών άγριων ζώων, καταγγέλλοντας παράλληλα τη χρήση μεταξιού και μαλλιού – υλικά για τα οποία «μεταξοσκώληκες ζεματίστηκαν ζωντανοί και πρόβατα έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης».

https://twitter.com/i/status/1617669514971287552

Επίσης, μετά το σκάνδαλο με τα υπονοούμενα παιδοφιλίας στην καμπάνια του οίκου Balenciaga, πολλοι άρχισαν να σχολιάζουν ότι η μόδα θα πρέπει να επαναξετάσει την ηθική της. 

Πηγή: skai.gr

Σχετικά Άρθρα