Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΑΔΑΕ- Ενημέρωση από Ράμμο για τις υποκλοπές- Θα συναντήσει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΑΔΑΕ- Ενημέρωση από Ράμμο για τις υποκλοπές- Θα συναντήσει και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τα γραφεία της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον επικεφαλής Χρήστο Ράμμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το κυβερνητικό μπλόκο στην ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τους πρόσφατους ελέγχους της Αρχής στους παρόχους, ο κ. Ράμμος θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, αρχής γενομένης από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε διατυπώσει και το αίτημα για την διενέργεια των ελέγχων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΔΑΕ έχει ήδη επιβεβαιώσει τουλάχιστον 6 νόμιμες επισυνδέσεις μέσω ΕΥΠ σε ισάριθμα πρόσωπα που αναφέρθηκαν στις λίστες, μεταξύ των οποίων και μέλη της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ένας κορυφαίος υπουργός.

Αργότερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συναντήσει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στην οποία αναμένεται να θέσει επιτακτικά τα θέματα της καταπάτησης, όπως λέει, του Κράτους Δικαίου και θα αναφερθεί ειδικότερα στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Εν αναμονή των κινήσεων του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου βρίσκονται τα κόμματα, πλην του ΜεΡΑ25, που θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση για τους ελέγχους της Αρχής. Ο Πρόεδρος της Βουλής δεν συναινεί στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και διαφαίνεται μια επιδίωξη το θέμα να «σέρνεται» έτσι, μέχρι η Βουλή να κλείσει για τις εκλογές.

Σχετικά Άρθρα