Ερωτήματα για το τροχαίο Γεωργιάδη – Μανωλίδου – Γιατί δεν εκλήθη τροχαία αφού υπήρξε παραβίαση σηματοδότη; (vid)

 Ερωτήματα για το τροχαίο Γεωργιάδη – Μανωλίδου – Γιατί δεν εκλήθη τροχαία αφού υπήρξε παραβίαση σηματοδότη; (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επέβαινε στο αυτοκίνητό με τη σύζυγό του, όταν ένα άλλο αυτοκίνητο, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, πέρασε τον κόκκινο σηματοδότη και υπήρξε σύγκρουση.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός από καμία πλευρά, παρά μόνο υλικές ζημιές. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι δύο οδηγοί προχώρησαν σε φιλικό διακανονισμό και δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της Τροχαίας.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ωστόσο υπήρξαν μόνο υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν κλήθηκε η Τροχαία σε ένα ατύχημα που προκλήθηκε από παραβίαση του κόκκινου σηματοδότη.

H παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη –λαϊκότροπα κόκκινο φανάρι- συνιστά μια παράβαση υψηλής επικινδυνότητας για τη ζωή και ως εκ τούτου ο ισχύων Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) επιβάλλει υψηλό χρηματικό πρόστιμο. Αυτό ανέρχεται σε 700 ευρώ και συνοδεύεται από αφαίρεση άδειας οδήγησης για 60 ημέρες/ στοιχείων οχήματος (πινακίδα) για 20 μέρες.

Επιπροσθέτως, σημειώνεται πως το πρόστιμο θα είναι σταθερό σε όσους έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 50.000 ευρώ, ενώ θα διπλασιάζεται για όσους έχουν ετήσια εισοδήματα 50.001-100.000 ευρώ και θα τριπλασιάζεται για 100.001 ευρώ και πάνω.

Επομένως:

  • Για ετήσιο εισόδημα 50.001-100.000 ευρώ το πρόστιμο είναι 1.400 ευρώ
  • Για ετήσιο εισόδημα 100.001 και πάνω το πρόστιμο είναι 2.100 ευρώ

Λάβετε, παράλληλα, υπόψη πως σε περίπτωση παραβίασης του σηματοδότη για τρίτη φορά μέσα σε διάστημα πέντε (5) ετών η άδεια οδήγησης αφαιρείται δια βίου.

Σχετικά Άρθρα