Επίσημα στην Εθνική Πολωνίας ο Σάντος

 Επίσημα στην Εθνική Πολωνίας ο Σάντος

Προπονητής της Εθνικής Πολωνίας και με τη βούλα έως το 2026 είναι ο Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα αναλάβει να οδηγήσει την ομάδα στο Μουντιάλ του 2026 και να διακριθεί στο Euro 2026.

«Από σήμερα είμαι Πολωνός, είμαι ένας από σας. Θα κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε χαρά στους Πολωνούς. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να κάνω στην Πολωνία αυτό που έκανα και στο παρελθόν. Θέλω να αφήσω κληρονομιά, κάτι για το μέλλον. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αλλάζει και θέλω να βάλω τα θεμέλια για ένα νέο μέλλον για την εθνική Πολωνίας.

Θέλω να κερδίσω τα πάντα. Δεν ήρθα εδώ για να χάνω. Δεν μου αρέσει η λέξη ήττα, δεν τη δέχομαι. Η φιλοδοξία μου είναι να κερδίζω κάθε παιχνίδι» είπε αρχικά και συνέχισε: «Αυτοί που γνωρίζουν την καριέρα μου ξέρουν ότι έχω προωθήσει πολλούς νεαρούς παίκτες στις ομάδες μου, αλλά η ηλικία δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα για μένα. Το βασικό είναι η ποιότητα. Η τεχνική, η τακτική προσήλωση, η νοοτροπία. Με τους παίκτες θα επικοινωνώ στα Αγγλικά.

Στο γήπεδο, στις προπονήσεις, στις συναντήσεις μας. Έμαθα ήδη μερικές πολωνικές λέξεις, ελπίζω σε λίγο καιρό να έχω μάθει περισσότερα. Σε πρώτη φάση θέλω να μιλήσω με τους παίκτες για το δικό τους όραμα σε σχέση με το παιχνίδι της ομάδας, πού νιώθουν περισσότερο άνετοι».