“Εκρεμγιάννης” – Ειρωνείες των Τούρκων για την παρουσία Ιμάμογλου στην Αθήνα

 “Εκρεμγιάννης” – Ειρωνείες των Τούρκων για την παρουσία Ιμάμογλου στην Αθήνα

Επίθεση στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου εξαπολύει η τουρκική εφημερίδα Τakvim, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, όπου μεταξύ άλλων είχε επαφές με τον ομόλογό του στην Αθήνα, Κώστα Μπακογιάννη.

Μάλιστα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα ξεπερνά κάθε όριο γραφικότητας φτάνοντας στο σημείο να αποκαλέσει τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ως «Ekremyannis», λόγω των στενών σχέσεων που έχει αναπτύξει με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ιμάμογλου βρέθηκε στην Αθήνα στο πλαίσιο της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40 (B40 Balkan Cities Network) με τη συμμετοχή 66 πόλεων από δέκα χώρες των Βαλκανίων.

«Η Ελλάδα, που είναι εχθρική προς τον πρόεδρο Ερντογάν και την Τουρκία, αποτελεί συχνό προορισμό για τον Ιμάμογλου, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του», αναφέρει μεταξύ άλλων το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, υπογραμμίζοντας πως τα ελληνικά ΜΜΕ συγχαίρουν τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης που βρέθηκε στην Ελλάδα, απ’ όπου «κατήγγειλε την τουρκική δικαιοσύνη».

Σημειώνεται ότι ο Ιμάμογλου θεωρείται πιθανός βασικός αντίπαλος του προέδρου Ερντογάν στις προσεχείς εκλογές στην Τουρκία που «κλείδωσαν» για τις 14 Μάϊου.

Η Taknim κατηγορεί τον Ιμάμογλου για την τρίτη επίσημη επίσκεψή του στην Ελλάδα, η οποία «επίμονα εχθρεύεται και προκαλεί την Τουρκία», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ σημειώνει πως με δηλώσεις του στον ελληνικό Τύπο ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης «κατήγγειλε την ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη, με ψευδείς και συκοφαντικές δηλώσεις» αναφερόμενος στην πρόσφατη καταδίκη του που προκάλεσε αντιδράσεις στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Σχετικά Άρθρα