Δολοφονία Άλκη: “Είμαι η μητέρα του, κοιτάξτε με – Στα μάτια μου θα δείτε το παιδί μου”

 Δολοφονία Άλκη: “Είμαι η μητέρα του, κοιτάξτε με – Στα μάτια μου θα δείτε το παιδί μου”

«Είμαι η μητέρα του Άλκη, κοιτάξτε με!» φώναξε οργισμένη η κα. Μελίνα προς τους κατηγορουμένους, οι οποίοι ήταν με σκυμμένο το κεφάλι, την ώρα που ήρθε η σειρά της να καταθέσει ενώπιον της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης.

Η ίδια τόνισε πως περίμενε εδώ και έναν χρόνο αυτή την στιγμή. «Σηκώστε το κεφάλι! Αν είχαν μια σταγόνα αλήθειας θα με κοιτούσαν κατάματα! Στα μάτια μου θα έβλεπαν τον Άλκη. Ήθελα να δω εγώ, ποια είναι αυτά τα παιδιά, που δολοφόνησαν το δικό μου. Και τώρα είμαι εδώ. Κανείς δεν τολμάει να σηκώσει το κεφάλι».

“Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;

Στην σοκαριστική κατάθεσή της επεσήμανε πως δεν υπάρχουν λόγια για να μιλήσει για το παιδί της. «Μόνο μία λέξη. Αγάπη. Αυτή θα μπορούσε να τον χαρακτηρίσει. Αποδεχόταν και αγαπούσε τους πάντες, όλα τα παιδιά ήταν στην παρέα του. Είχε διαμορφωμένη προσωπικότητα και ήξερε τα όριά του. Ήταν ένα παιδί γεμάτο χαρίσματα, χαμόγελο, και ειλικρίνεια». Μεγαλώνοντας, προσθέτει, εξελίχθηκε σε ένα σοφό παιδί. «Ποτέ δεν έλεγε “το δικό μου σπίτι στη Θεσσαλονίκη”, αλλά έλεγε πάντα “το σπίτι της παρέας”. Σεβόταν ακόμη και την ψυχολογία των ζώων, ακόμη και μίας γατούλας».

Σε αυτό το σημείο, απευθυνόμενη στους κατηγορουμένους και τους δικηγόρους υπεράσπισης και φώναξε «γιατί τον σκότωσαν; Ένα γιατί. Δεν ήταν δολοφονία, ήταν μια κτηνωδία που έζησε το δικό μου παιδί. Ήταν καβγάς; Ήταν ραντεβού θανάτου; Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;».

“Δώδεκα μάνες και καμία συγγνώμη

Στη συνέχεια, μίλησε για τα 30 χτυπήματα που δέχθηκε ο Άλκης, και τόνισε πως κανείς από τους κατηγορουμένους δεν παραδέχθηκε ότι τον χτύπησε. «Πολτοποίησαν το κρανίο του. Είχε χτυπήματα στο σώμα του με καραμπίτ».

Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η μητέρα του Άλκη, γύρισε και πάλι προς τους κατηγορουμένους, λέγοντας τα ονόματά τους με την σειρά, και ανέφερε πως «από τις 12 μάνες δεν ακούσαμε μια συγγνώμη. Ούτε καν μια συγγνώμη. Ούτε καν μέσω του κ. Κούγια».

Η δίκη συνεχίζεται.

Σχετικά Άρθρα