Υπουργείο Τουρισμού: “Προσωρινή διακοπή” λειτουργίας για το ξενοδοχείο με το αιωρούμενο μπαλκόνι στην Λεωφόρο Συγγρού

 Υπουργείο Τουρισμού: “Προσωρινή διακοπή” λειτουργίας για το ξενοδοχείο με το αιωρούμενο  μπαλκόνι στην Λεωφόρο Συγγρού

Τον γύρο των social media κάνουν εδώ και τρεις ημέρες φωτογραφίες από την Λ. Συγγρού, στις οποίες φαίνεται ένα τσιμεντένιο μπαλκόνι να βρίσκεται στον «αέρα». 

Η ζημιά σημειώθηκε σε ένα παλαιάς κατασκευής ξενοδοχείο στη Ν. Σμύρνη, το οποίο παρά την αποκόλληση του μπαλκονιού συνέχιζε… να λειτουργεί.

Το επικίνδυνο συμβάν με το «αιωρούμενο» τσιμεντένιο μπαλκόνι στη Λ. Συγγρού έγινε αντιληπτό το βράδυ περασμένης Παρασκευής (20.01.2023). Ωστόσο, τρεις μέρες μετά οι ιδιοκτήτες του κτηρίου δεν έχουν απομακρύνει το τσιμεντένιο μπαλκόνι από το ξενοδοχείο. Και αυτό προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργείου Τουρισμού. 

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του: «Αποφασίστηκε “η προσωρινή διακοπή” λειτουργίας του ξενοδοχείου επί της Λ. Συγγρού στη Ν. Σμύρνη, όπου τσιμεντένιο μπαλκόνι έχει σπάσει και αποκολληθεί από την πρόσοψη, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023, κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης της Γενικής Γραμματέως Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, Ολυμπίας Αναστασοπούλου και του Διευθυντή της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού (ΠΥΤ) Αττικής- και σε διαρκή επικοινωνία με τον Υπουργό Τουρισμού, Βασίλη Κικίλια».

Για τρίτη ημέρα στον «αέρα» το τσιμεντένιο μπαλκόνι στην Συγγρού – «Ατραξιόν» για τους πολίτες, πηγαίνουν και βγάζουν… φωτογραφίες

«Προέκυψε άμεσος κίνδυνος για το δημόσιο συμφέρον και έκτακτη ανάγκη αποτροπής του κινδύνου αυτού, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Εν συνεχεία, η αρμόδια τουριστική αστυνομία ανέλαβε την άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης και προέβη στην εκκένωση του ξενοδοχείου» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του υπουργείου.

Τέλος, το αρμόδιο κλιμάκιο της ΠΥΤ Αττικής του Υπουργείου Τουρισμού σήμερα, Δευτέρα (23.01.2023), διενεργεί περαιτέρω ελέγχους για το αποτέλεσμα των οποίων θα υπάρξει σχετική ενημέρωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα