ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ο προεκλογικός βηματισμός – Ο ρόλος που ανέθεσε ο Τσίπρας στην Τσαπανίδου

 ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει ο προεκλογικός βηματισμός – Ο ρόλος που ανέθεσε ο Τσίπρας στην Τσαπανίδου

Ο αρχηγός της αξιωματικής επιταχύνει το βηματισμό του με στόχο να αφήσει έντονο το προσωπικό του αποτύπωμα στη δημόσια αντιπαράθεση  ιδιαίτερα το κρίσιμο μήνα Φεβρουάριο ώστε να μην αφήσει την προκήρυξη των εκλογών να επισκιάσει την πολιτική ατζέντα.

Στο δρόμο προς τις κάλπες η Πόπη Τσαπανίδου θα δώσει μια παράλληλη μάχη, να αποκαταστήσει στην κοινή γνώμη το προφίλ του ΣΥΡΙΖΑ και να αναδείξει το θετικό έργο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Από το περασμένο καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ανοίξει ένα κύκλο απευθείας επικοινωνίας με τους πολίτες γυρνώντας γειτονιά με γειτονιά και χωριό με χωριό την Ελλάδα. Για μήνες μονοπώλησε η εικόνα του αρχηγού που μπορεί να εμφανίζεται στην κοινωνία αυτοπροσώπως χωρίς το φόβο της αποδοκιμασίας. Ασθμαίνοντες ακολούθησαν και οι άλλοι δυο πολιτικοί αρχηγοί όπως παρατηρούν από την Κουμουνδούρου.  

  • Οι επόμενες έξι εβδομάδες είναι οι πιο κρίσιμες για την έκβαση του εκλογικού αγώνα που θα ανοίξει επίσημα από το Μάρτιο με την προκήρυξη των εκλογών.

Η στρατηγική της Κουμουνδούρου είναι να μην αφήσει σε κανένα σημείο την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πολιτική ατζέντα να την καθορίζει η κυβέρνηση και η ΝΔ καθώς από το Μάρτιο θα αρχίσουν να ισχύουν οι περιορισμοί στις εμφανίσεις των υποψηφίων στα μέσα ενημέρωσης.

Πορεία στον λαό

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν και πλέον θα γίνονται ολοένα και πιο στοχευμένες σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες ή κατηγορίες εργαζομένων.

Με την ανακοίνωση των ανανεωμένων όπως αναμένονται ψηφοδελτίων με πρόσωπα έκπληξη που θα εμπεριέχουν και το χαρακτήρα της διεύρυνσης στο κέντρο και το άνοιγμα στο δεξιό ακροατήριο θα ανοίξει και ο κύκλος των κομματικών εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας.

  • Η πορεία στο λαό δεν θα ανακοπεί ούτε στιγμή καθώς παράλληλα με τις οργανωμένες εκδηλώσεις και ανοιχτές συγκεντρώσεις θα συνεχιστούν και οι βόλτες σε γειτονιές της Αττικής και των άλλων μεγάλων πόλεων της περιφέρειας.

Παράλληλα όμως ισχυρό χαρτί για τον Αλέξη Τσίπρα παραμένει η ανανέωση της εικόνας του κόμματος προς τα έξω και ταυτόχρονα το μεγάλο στοίχημα η αποκατάσταση της εικόνας που έχει συστηματικά καλλιεργήσει η ΝΔ και η κυβέρνηση αξιοποιώντας την υπεροπλία της στα media σε βάρος της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτή τη δουλειά φαίνεται ότι την έχει αναθέσει σε ένα βαθμό και στην Πόπη Τσαπανίδου.

Θερμή υποδοχή για Τσαπανίδου

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος πάντως άρχισε να ανοίγει τα χαρτιά της στο δημόσιο διάλογο για το ρόλο που καλείται να υπηρετήσει στο πλάι του αρχηγού του κόμματος έξω από τα στεγανά της κομματικής παράδοσης που ήθελε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στέλεχος με βαριά την κομματική ιδιότητα πάνω του.

  • Και στον ΣΥΡΙΖΑ τα σημάδια ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει φάνηκε και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικής πίτας του Γραφείου Τύπου οπου εμφανίστηκε τελευταία καθώς έδινε συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι. Τα στελέχη του κόμματος έδειξαν πολύ μεγάλο ενθουσιασμό με την ίδια όπως πληροφορείται το libre να μην προλαβαίνει να βγάζει φωτογραφίες με τους νέους της συνεργάτες.

Όπως είπε στη  συνέντευξή της στην Ναταλία Γερμανού η δουλειά της είναι «να φύγει η λάσπη πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ» και να αναδειχθεί το έργο που άφησε η διακυβέρνηση της κυβέρνησης της πρώτης φοράς αριστερά. Το έργο είναι δύσκολο και γίνεται ακόμη πιο δύσκολο όσο θα σκληραίνουν οι όροι του πολιτικού παιχνιδιού στο δρόμο προς τις κάλπες.

«Δική μου δουλειά είναι να προσπαθήσω να δημιουργήσω χώρο, προβάλλοντας τις απόψεις και το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όλα αυτά που θα φέρει ο Αλέξης Τσίπρας» είπε χαρακτηριστικά. 

Σχετικά Άρθρα