Παραίτηση Σιμητροπούλου στο ΠΑΣΟΚ – Ήθελε θέση στο Επικρατείας αλλά αρνήθηκε ο Ανδρουλάκης

 Παραίτηση Σιμητροπούλου στο ΠΑΣΟΚ – Ήθελε θέση στο Επικρατείας αλλά αρνήθηκε ο Ανδρουλάκης

Η παραίτηση της αναπληρώτριας εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΑναστασίας Σιμητροπούλου, θα μπορούσε να μην έχει σημασία, από τη στιγμή μάλιστα που αποδόθηκε σε προσωπικούς λόγους, αν δεν είχαν προηγηθεί τόσες άλλες αποχωρήσεις από τα ψηφοδέλτια. 

Η απόσυρση μιας στενής συνεργάτιδας του Νίκου Ανδρουλάκη που επρόκειτο να είναι υποψήφια στο νότιο τομέα της Β Αθήνας (έχοντας αυτοδιοικητικό παρελθόν στον Άλιμο), την παραμονή της ανακοίνωσης των ψηφοδελτίων, μετά τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ την Κυριακή, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του κόμματος. 

  • Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αναστασία Σιμητροπούλου ζήτησε να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, διαπιστώνοντας ότι δεν είχε πιθανότητα να εκλεγεί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν δέχτηκε το αίτημα και οι δρόμοι τους χώρισαν. 

Η ουσία είναι ότι ένα στέλεχος το οποίο ανέδειξε ο Νίκος Ανδρουλάκης αποεπενδύει και εγκαταλείπει την Χαριλάου Τρικούπη, όπως είχε συμβεί και με τον σύμβουλό του στα θέματα εξωτερικής πολιτικής Σωτήρη Σέρμπο. 

Έτσι διαμορφώνεται μια εικόνα κατά την οποία δεν βγαίνουν από τα ψηφοδέλτια μόνο πχ παπανδρεϊκοί (Δημαδάμα, Πετρουλάκης) αλλά και μέλη της δικής του, στενής, ομάδας. 

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κοντά στο 10% (με μοναδική εξαίρεση την δημοσκόπηση της Rass για το Action24 που δίνει στο ΠΑΣΟΚ 13,9%) και πάντως πολύ μακριά από το 15%+ της πρώτης περιόδου μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά και την ανάληψη της ηγεσίας από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο εφιάλτης ενός μονοψήφιου ποσοστού έχει εγκατασταθεί στην Χαριλάου Τρικούπη. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη (σε συνέντευξή της στον ρ/σ Παραπολιτικά) είπε ότι η μόνη δυνατότητα κυβερνητικής συνεργασίας που βλέπει για τη ΝΔ είναι με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

O Νίκος Ανδρουλάκης επαναλαμβάνει ότι θα αξιοποιήσει την τρίτη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης από την πρώτη Κυριακή προτείνοντας συγκεκριμένο πρόγραμμα ως βάση κυβερνητικής συνεργασίας. 

Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτός σε συνεργασία με το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό. 

Σε αυτή τη θέση θα μείνει μέχρι τις κάλπες, όπως όλα δείχνουν, παρόλο που ούτε συμφωνούν όλοι στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ούτε δημοσκοπικά αποδίδει. 

Σχετικά Άρθρα