Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους

 Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους

O κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε με καυστικό τρόπο στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί εξαπάτησης των συνταξιούχων από τη Νέα Δημοκρατία.

Χαρακτηριστικά, ο Γιάννης Οικονόμου σε ανάρτηση του στο Twitter έγραψε πως «ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους. Υπερτιμώντας τον εαυτό του υποτιμά τους πολίτες.».

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων ήταν ο νόμος Κατρούγκαλου, που πετσόκοψε τις συντάξεις, και οι τεράστιες καθυστερήσεις στην εκκαθάριση και απόδοση των συντάξεων.

Η Κυβέρνησή μας, αντίθετα, πέτυχε την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, τη γρήγορη πλήρη απόδοσή τους και ήδη περνάμε στο στάδιο αύξησης των συντάξεων.

Αυτό είναι έμπρακτος σεβασμός και αναγνώριση προς τον συνταξιούχο. Ο Ο κ. Τσίπρας, με την τακτική να υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια, έχει την εντύπωση ότι μπορεί να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους. Υπερτιμώντας τον εαυτό του υποτιμά τους πολίτες.»

Προηγουμένως, ο κ. Τσίπρας σε συνάντηση με συνταξιούχους σε καφενείο στο Αιγάλεω μίλησε για «διπλή εξαπάτηση» των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς, όπως είπε, περιέκοψε την 13η σύνταξη, ενώ είχε δεσμευτεί ότι θα τη διατηρήσει, και δεν έδωσε τα αναδρομικά από δώρα και επικουρικές συντάξεις με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αθροιστικά οι περικοπές αυτές αγγίζουν ήδη τα 6,5 δισ. και έως τον Μάιο θα φτάσουν 7,5 δισ. Από την άλλη, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς τους συνταξιούχους για επαναφορά της 13ης σύνταξης, επιστροφή των αναδρομικών, προανήγγειλε μέτρα για την αποκατάσταση της αδικίας με την προσωπική διαφορά, ενώ δεσμεύθηκε και για μέτρα αντιμετώπισης της αισχροκέρδειας που ροκανίζει το εισόδημα των συνταξιούχων.

Σχετικά Άρθρα