Αρνούνται τα πάντα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

 Αρνούνται τα πάντα οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη

Η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού βρίσκεται σε εξέλιξη το πρωί της Δευτέρας, σε μια διαδικασία που περισσότερο θα είναι διαδικαστική, για τη συνέχεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Μετά από ερώτηση της προέδρου της έδρας, κανένας από τους κατηγορούμενος δεν αποδέχτηκε ότι χτύπησε τον Άλκη Καμπανό, ενώ τέσσερις από αυτούς ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένειά του.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι «ήμουν εκεί αλλά δεν έκανα τίποτα. Λυπάμαι πολύ για ο,τι έχει γίνει. Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες». Ο δεύτερος κατηγορούμενος ανέφερε απλώς «λυπάμαι πολύ για ότι έχει γίνει».

Ο τρίτος κατηγορούμενος ανέφερε ότι ήταν παρόν στο συμβάν αλλά δεν αποδέχεται τις κατηγορίες, συμπληρώνοντας ότι λυπάται. Ο τέταρτος είπε: «Μια μεγάλη συγνώμη από την οικογένεια. Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες, ήμουν παρών αλλά δεν έκανα τίποτα».

Οι αμέσως επόμενοι τέσσερις κατηγορούμενοι ανέφεραν ότι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Ο 9ος είπε: «Συμμετείχα. Αρνούμαι τις κατηγορίες κατηγορηματικά, την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Βαθύτατη θλίψη, συγγνώμη από στην οικογένεια». Ο 10ος δήλωσε: «Συγνώμη από τους γονείς, είμαι βαθιά μετανιωμένος που συμμετείχα στο περιστατικό. Αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεών μου για αυτό που έγινε εκείνο το βράδυ».

Ο 11ος ζήτησε επίσης συγνώμη και αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ ο 12ος δήλωσε: «Αρνούμαι όλες τις κατηγορίες. Εκφράζω την βαθύτατη θλίψη στην οικογένεια και συλλυπητήρια. Είχα τον ρόλο του ταξιτζή, ήμουν μακριά από το περιστατικό».

Επεισόδια έξω από το δικαστήριο

Επεισόδια ξέσπασαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και πέφτει ξύλο μεταξύ κουκουλοφόρων, την ώρα της δίκης για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου.
Ήδη, νωρίτερα, επικράτησε μια μικρή ένταση με τις αποδοκιμασίες στους 12 κατηγορούμενους.

Ομάδα ανθρώπων είναι συγκεντρωμένη έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και φωνάζουν συνθήματα κατά των 12 κατηγορουμένων. Μπουνιές έπεσαν στα σκαλιά του δικαστηρίου, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να απωθούν τους εμπλεκόμενους και τα επεισόδια να λήγουν προσωρινά. Η δίκη συνεχίζεται στην αίθουσα.

Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι παραμένουν στο σημείο και φωνάζουν συνθήματα, με τα ΜΑΤ να βρίσκονται κοντά τους για να μην «ανάψουν» και πάλι τα αίματα. Υπενθυμίζεται ότι ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη Καμπανού, Αλέξης Κούγιας, είχε διαμαρτυρηθεί για την παρουσία οπαδών, προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Πατέρας Άλκη: Δύσκολη μέρα, αλλά έχω αντοχές

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου για δεύτερη ημέρα, μετά την περασμένη Τετάρτη (18/1), θα συναντήσουν τους δολοφόνους του γιου τους, βρέθηκαν οι γονείς του 19χρονου Άλκη Καμπανού.
Ο Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του άτυχου φιλάθλου του Άρη, δε θέλησε να κάνει δηλώσεις και αρκέστηκε στη φράση «έχω αντοχές, θα το ξεπεράσουμε», ερωτώμενος για τη διαδικασία της δίκης.

Ο κ. Καμπανός είπε ακόμη, σύμφωνα με το grtimes.gr, πως η σημερινή ημέρα είναι προφανώς δύσκολη για εκείνον και τη σύζυγό του, Μελίνα, η οποία δε θέλησε να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δήλωση, αναφέροντας πως «δεν είμαι σε θέση να μιλήσω».

Κούγιας: Δυστυχώς, προβλέπω ότι θα μείνουν ελεύθεροι

«Συμπληρώνεται το 18μηνο σε έξι ακριβώς μήνες. Οπότε η δίκη αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά. Δυστυχώς, προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι».
Αυτή ήταν μια από τις φράσεις του Αλέξη Κούγια, δικηγόρου της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, σε δηλώσεις του έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της δεύτερης ημέρας της εκδίκασης της υπόθεσης για τη δολοφονία του οπαδού του Άρη.

Ο κ. Κούγιας είπε ακόμη ότι σήμερα θα επιλέγουν οι ένορκοι, εξηγώντας ακόμη πως «η πρώτη ημέρα, είναι διαδικαστική ημέρα. Ήδη έχουν νομιμοποιηθεί οι δικηγόροι των κατηγορουμένων».

Τόνισε ακόμη πως, «είναι αδιανόητο, μετά τα όσα συνέβησαν την ημέρα της ενάρξεως της δίκης, όπου συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί, ανεξέλεγκτα. Ενώ υποτίθεται ότι τα μέτρα ασφαλείας, είναι υποδειγματικά. Ο καθένας μπορεί να κάνει οτιδήποτε και αυτό είναι πολύ άσχημο, ειδικά για ενόρκους και για τους μάρτυρες».

Σχετικά Άρθρα