Συλλαλητήρια σήμερα: Με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

 Συλλαλητήρια σήμερα:  Με τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες

Με τα τρακτέρ στους δρόμους από σήμερα Κυριακή 22 Γενάρη και άλλες πολύμορφες δράσεις που προετοιμάζονται για τις επόμενες μέρες, οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι απορρίπτουν τη λογική της αναμονής στέλνουν το μήνυμα ότι δεν συμβιβάζονται με τα μέτρα – ψίχουλα των ”δημοσιονομικών δεδομένων” που παίρνει η σημερινή κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τα οξυμένα και διαχρονικά προβλήματά τους και απαιτούν την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσής τους.

Το σύνθημα για μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις δίνεται από τη Θεσσαλία, όπου από την Κυριακή θα ξεκινήσουν να βγαίνουν τα τρακτέρ στις πλατείες.

Συγκεκριμένα, στη Λάρισα οργανώνονται συλλαλητήρια με τρακτέρ στον Τύρναβο, στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία (προσυγκεντρώσεις στις 10.30 π.μ. στις κεντρικές πλατείες σε Αμπελώνα και Δαμάσι και στην περιοχή των Εξοχικών), και στην Αγιά, ενώ και οι Αγροτοκτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας θα βγουν με τα τρακτέρ στις 12 μ. στην Καλλιθέα, στο χάνι Χατζηγώγου, στον κόμβο Δολίχης, στην Πλατεία Τσαριτσάνης και στα Αραδοσίβια.

Στην Καρδίτσα, με τον «αέρα» της σύσκεψης που έγινε την Παρασκευή στον Παλαμά αναμένεται να βγουν τρακτέρ σε δεκάδες χωριά.

Στα Τρίκαλα θα γίνει συλλαλητήριο με τρακτέρ τη Δευτέρα 23 Γενάρη.

Στη Μαγνησία θα βγουν τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα σε Ζαγορά, Ριζόμυλο και Βελεστίνο.

Στον προσανατολισμό των Θεσσαλών αγροτών βρίσκεται επίσης η πραγματοποίηση πανθεσσαλικής σύσκεψης μέχρι την Τετάρτη, με σκοπό την κλιμάκωση του αγώνα.

Σχετικά Άρθρα