Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα – Η νέα συνέντευξη Διαμαντή-Επίθεση από Ν.Δ- Κουμουνδούρου: “Βρίσκονται σε πανικό”

 Κόντρα κυβέρνησης- ΣΥΡΙΖΑ για Καλογρίτσα – Η νέα συνέντευξη Διαμαντή-Επίθεση από Ν.Δ- Κουμουνδούρου: “Βρίσκονται σε πανικό”

Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν συνέχεια στη σκληρή αντιπαράθεση μετά τη συνέντευξη της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα. η Ευθαλία Διαμαντή μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» -εις βάρος της ο Νίκος Παππάς έχει καταθέσει μήνυση-, φέρεται να έχει πει ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας «χρηματοδοτούσε αφειδώς τις προσπάθειες του κόμματος να αποκτήσει το δικό του τηλεοπτικό κανάλι και τη δική του εφημερίδα. Ομάδες ανθρώπων εργάζονταν γι` αυτόν τον σκοπό. Ο κ. Καλογρίτσας πλήρωνε μισθούς, παρείχε την υποδομή κάθε μορφής […], ταυτόχρονα ενίσχυε και το κόμμα όσο μπορούσε. Κατέθεσα μάλιστα και τα όσα έλεγε με βαριά φωνή ένας κύριος (στέλεχος του κόμματος), που ήταν γι’ αυτόν τον σκοπό στα γραφεία του Ομίλου Καλογρίτσα: “Χρήστο μου, τα κόμματα δεν ζουν χωρίς χρήματα”».

Υποστήριξε ότι ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου «κατέθεσα, για μεταφορά χρημάτων από την Κύπρο που έκανε ο ίδιος ο Αρτ. Αρτεμίου. Και αυτό το ξέρω διότι μας ζήτησε όχι μόνο το αυτοκίνητο για να τον πάει στο Μαρούσι, αλλά και συνεργάτες της εταιρείας, για να μην τον κλέψουν στη διαδρομή. Αυτά τα χρήματα κατάλαβα ότι τα είχε φέρει από την Κύπρο».

Επίσης δήλωσε ότι

  • «ο κ. Παππάς διαβεβαίωνε τον κ. Καλογρίτσα ότι τα χρήματα υπάρχουν και θα τα πάρει πίσω. Μάλιστα, άκουσα να ζητά από τον κ. Αρτεμίου να τον διαβεβαιώσει κι αυτός ότι τα χρήματα υπάρχουν. Πράγματι, τον επιβεβαίωσε ο κ. Αρτεμίου ότι εκτός από την Κύπρο υπάρχουν και στην Ελβετία». Παράλληλα, σημείωσε ότι «εδώ και δύο χρόνια έχουν κατατεθεί πέντε SMS που αντάλλαξαν οι Καλογρίτσας και Παππάς στην προανάκριση που διεξήγαγε η Βουλή και δεν αμφισβητήθηκαν ούτε από τους βουλευτές του κόμματος ούτε και, έως προχθές, από τους δικηγόρους του κ. Παππα».

Όλα αυτά μία μέρα μετά την κατάθεση του πρώην στελέχους της Τράπεζας Αττικής στο Ειδικό Δικαστήριο, σύμφωνα με την οποία ο Χρήστος Καλογρίτσας πίεζε προκειμένου να δανειοδοτηθεί ώστε να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, φτάνοντας ακόμη και απειλές, αλλά χωρίς να έχει επικαλεστεί ποτέ το κυβερνών τότε κόμμα. Πρόκειται για κατάθεση που ήρθε να προστεθεί σε άλλες απαλλακτικές καταθέσεις για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα ερωτήματα της Ν.Δ.

Οι πληροφορίες για τα όσα είπε η γραμματέας του κ. Καλογρίτσα ήταν η αφορμή για τη Ν.Δ. να ζητήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να δώσει εξηγήσεις για τις «σχέσεις Παππά – Καλογρίτσα», τη «χρηματοδότηση του κόμματος του από τον κ. Καλογρίτσα» και για το τι γνώριζε για τις μεταφορές μαύρου χρήματος, που σύμφωνα με την κ. Διαμαντή έγιναν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και από τον Αρτέμη Αρτεμίου.

Η Νέα Δημοκρατία, μιλά για «πρωτοφανή οικονομική, πολιτική και μιντιακή υπόθεση διαπλοκής» και ρωτά:

1. Δεν γνώριζε ο κ. Τσίπρας ότι οι κ.κ Παππάς και Αρτεμίου καθώς και άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του μπαινόβγαιναν στο γραφείο του κ. Καλογρίτσα προκειμένου να στήσουν το ΣΥΡΙΖΑ channel;

2. Τι γνωρίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την αποκαλυπτική μαρτυρία σχετικά με τη χρηματοδότηση του κόμματός του από τον κ. Καλογρίτσα αλλά και για την πληρωμή από μέρους του, μισθών και άλλων διευκολύνσεων;

3. Ηταν σε γνώση του κ. Τσίπρα οι μεταφορές «μαύρου» χρήματος, που σύμφωνα με τη γραμματέα έγιναν για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ από την Κύπρο και τον συνταξιδιώτη του κ. Παππά στη Βενεζουέλα Αρτέμη Αρτεμίου, ο οποίος μάλιστα ζητούσε αυτοκίνητο και φύλαξη για να μην τον κλέψουν στη διαδρομή;

4. Γνώριζε ότι οι κ.κ. Παππάς και Αρτεμίου την περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών διαβεβαίωναν τον κ. Καλογρίτσα ότι υπάρχουν τα χρήματα σε Κύπρο και Ελβετία και δεν πρόκειται να τα χάσει;»

Υποστηρίζει μάλιστα ότι «η υπόθεση του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορά μόνο το πώς στήθηκε ο διαγωνισμός των τηλεοπτικών αδειών, αλλά αγγίζει πλέον την ηγεσία του κόμματος που δεν μπορεί να κρύβεται άλλο, όπως κάνει ο Νίκος Παππάς αγνοώντας το ειδικό δικαστήριο».

Επισημαίνει ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις για το αν τελικά ήξερε ή όχι για τις βαλίτσες που σύμφωνα με τη γραμματέα του επιχειρηματία κατέληγαν στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να απαντήσει εάν θα μηνύσει τον κ. Καλογρίτσα ως κοινό συκοφάντη».

Τέλος το κυβερνών κόμμα, υπενθυμίζει ότι «ακόμα εκκρεμούν άλλωστε οι απαντήσεις στις καταγγελίες της μάρτυρος ενώπιων του ειδικού δικαστηρίου για τις σακούλες με τα «μαύρα» χρήματα που από τον κ. Καλογρίτσα κατέληγαν σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και φιλικούς του δημοσιογράφους».

ΣΥΡΙΖΑ: Παρακολουθούμε τα εταιρικά δάνεια του κ. Καλογρίτσα

Από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «βρίσκεται σε πανικό και προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τη δημοκρατική εκτροπή των παρακολουθήσεων, τα δισεκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, ως τα σκάνδαλα βουλευτών και στελεχών της που ως γαλάζιες ακρίδες έχουν ορμήσει στον δημόσιο πλούτο».

Επίσης, σε συνεντεύξεις του ο υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, επισήμανε με αιχμηρό τρόπο ότι πρέπει «να συνεννοηθούμε ποιο απ’ όλα τα ψέματα της ΝΔ θέλουμε να συζητήσουμε». 

«Τρία χρόνια ακούγαμε ότι ο κ. Καλογρίτσας ήταν ένας άνθρωπος που δεν είχε χρήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ έψαχνε να του βρει 3 εκατ. ευρώ για να πάρει άδεια. Αυτό κατέρρευσε και με βάση τον κ. Στουρνάρα και τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Τώρα ξαφνικά ακούμε ότι μια γραμματέας θυμήθηκε -κατόπιν εορτής- ότι ο κ. Καλογρίτσας είχε τόσα πολλά χρήματα που έδινε και στον ΣΥΡΙΖΑ! Μάλιστα κατέθεσε ότι όλα όσα λέει είναι με βάση την κρίση της χωρίς στοιχεία. Γι’ αυτό ο Νίκος Παππάς, τον οποίο φωτογράφησε η γραμματέας, έκανε μήνυση εναντίον της».

Και τονισε ότι «με βάση τα στοιχεία του ΕΣΡ που δείχνουν ότι η Ν.Δ. έχει 61,7% τηλεοπτικό χρόνο και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%», αποδεικνύεται ότι «αυτό είναι το πραγματικό σκάνδαλο, είναι τεράστιο θέμα για τη δημοκρατία μας».

Και αφήνοντας αιχμές για τις σχέσεις μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του Χρήστου Καλογρίτσα, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «με πολλή προσοχή το επόμενο διάστημα θα παρακολουθούμε αν τα εταιρικά δάνεια του κ. Καλογρίτσα θα υποστούν κάποιο ιδιαίτερο… κούρεμα με μια μεθοδολογία Πάτση που γνωρίζει καλά η κυβέρνηση. Αν προχωρήσει σε μια διαδικασία φιλικού κουρέματος των δανείων του κ. Καλογρίτσα, θα είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει συμφωνία», κατέληξε.

Σχετικά Άρθρα