Μαξίμου: Στο τραπέζι κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ- Καιρίδης: “Βέλτιστη λύση εάν δεν έχουμε αυτοδυναμία”

 Μαξίμου: Στο τραπέζι κυβέρνηση συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ- Καιρίδης: “Βέλτιστη λύση εάν δεν έχουμε αυτοδυναμία”

Αίφνης, δίπλα στο κυρίαρχο σενάριο της αυτοδυναμίας στις δεύτερες κάλπες, η κυβέρνηση διοχετεύει (σχετικά ρεπορτάζ φιλοξενούνται στον κυριακάτικο Τύπο) και μία νέα εκδοχή που περιλαμβάνει σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ εφόσον το εκλογικό αποτέλεσμα δημιουργεί τέτοιες συνθήκες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν πως η επιδίωξη της αυτοδυναμίας είναι επισφαλής και καθίσταται πιθανή μόνο εφόσον η Βουλή που θα προκύψει από την δεύτερη αναμέτρηση είναι πεντακομματική. Εάν, δηλαδή, μείνουν κάτω από το κατώφλι του 3% το Μερα25 του Γιάνη Βαρουφάκη και το μόρφωμα του χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη, ή οιοδήποτε άλλο που θα επιχειρεί με εκλογική “μεταμφίεση” να εκπροσωπήσει τον φυλακισμένο πρώην υπαρχηγό του Μιχαλολιάκου και γενικότερα τον χώρο των νεοναζί και της ακροδεξιάς που κάλυπτε η Χρυσή Αυγή και τους Έλληνες που καταγράφονται με δυναμική εισόδου στη Βουλή στις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτή την επιδίωξη εκπροσωπούν, άλλωστε, σε μεγάλο βαθμό και τα σενάρια περί αποκλεισμού του συγκεκριμένου κόμματος που, όμως, ακροβατούν συνταγματικά.

Τούτων δοθέντων η κυβέρνηση επαναφέρει την προοπτική συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και από την πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, καθώς, όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα, με τη Ν.Δ κοντά στο 35% και το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο 11%, μπορεί να σχηματισθεί κυβέρνηση των δύο κομμάτων. Ο διμέτωπος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τόσο εναντίον της κυβέρνησης, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται να αφήνει ανοικτό αυτό το σενάριο, ενώ οι παρεμβάσεις του τελευταίου για το σκάνδαλο των υποκλοπών παραμένουν έντονες αλλά “θεσμικές”, χωρίς το κρεσέντο κατά του πρωθυπουργού που συνηθίσαμε το προηγούμενο διάστημα.

Ο βουλευτής Δημήτρης Καιρίδης, υιοθετώντας αυτό το κλίμα, είπε, μάλιστα, στον Realfm (στην εκπομπή των Σεραφείμ Κοτρώτσου και Έλλης Τριανταφύλλου) πως “εάν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία η βέλτιστη λύση είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ“, θυμίζοντας το, κατ’ αυτόν, θετικό αποτύπωμα της συγκυβέρνησης Σαμαράς-Βενιζέλου.

Σχετικά Άρθρα