Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Επιχείρηση πειθούς της μεσαίας τάξης – Η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση για την κοινωνική δικαιοσύνη

 Συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη: Επιχείρηση πειθούς της μεσαίας τάξης – Η σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση για την κοινωνική δικαιοσύνη

Τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός εγκαινιάζει έναν κύκλο θεματικών συνεντεύξεων σε συγκεκριμένα πεδία, για την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου εν όψει των επικείμενων εκλογών. Η αρχή θα γίνει από την οικονομία όπου η κυβέρνηση επιθυμεί να χτίσει το αφήγημα της επόμενης ημέρας μετά τις εκλογές και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν θεματικές συνεντεύξεις για άλλους τομείς, π.χ για τους νέους, για την ασφάλεια των πολιτών, για την υγεία, για την παιδεία κτλ.

Στόχος της θεματικής συνέντευξης που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, είναι να πειστούν οι πολίτες και κυρίως η μεσαία τάξη πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να διασφαλίσει την σταθερότητα της ελληνικής οικονομίας και την κοινωνική δικαιοσύνη με την στήριξη κυρίως των ευάλωτων πολιτών.

  • Και για να το πετύχει αυτό δεν θα παρουσιάσει μόνον το δικό της κυβερνητικό έργο και τις εξαγγελίες για «καλύτερους μισθούς» την επόμενη τετραετία αλλά θα επιμείνει και στην στρατηγική της σύγκρισης με τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός την Δευτέρα, αναμένεται να τονίσει πως για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις περίπου 8% στις συντάξεις τους.

Παράλληλα, θα υπάρξουν οφέλη των συνταξιούχων από τις μειώσεις στην προσωπική διαφορά κι από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Επίσης, από την 1η Απριλίου θα υπάρξει νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.

  • «Αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας» θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πρόσφατα ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, οι μισθοί στη χώρα μας είναι ακόμα χαμηλοί. Γι’ αυτό και το πρώτο κυβερνητικό μας μέλημα ήταν να στηρίξουμε το διαθέσιμο εισόδημα, μειώνοντας φόρους και εισφορές. Το επόμενο στοίχημά μας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί, οι οποίοι θα συγκλίνουν πια με τους ευρωπαϊκούς και θα αντανακλούν την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας. Αυτό στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, που θα πλαισιώνεται από προσιτή στέγη, ιδίως για τη νέα γενιά, από ένα σύστημα δημόσιας υγείας με αξιοπρεπή φροντίδα για όλους».

  • Επίσης, θα επιχειρήσει να αποδώσει ιδεολογικοπολιτικά στοιχεία στην ελληνική οικονομία τονίζοντας πως το 2019 η κυβέρνηση παρέλαβε μια χώρα τραυματισμένη εξαιτίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης αλλά κυρίως εξαιτίας του «4ου αχρείαστου μνημονίου που κόστισε στην Ελλάδα η περήφανη διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να παραθέσει συγκεκριμένους οικονομικούς δείκτες που αποτυπώνουν ότι το ποσοστό ανάπτυξης της Ελλάδας είναι στο 5,6% για το 2022 και 8,4% το 2021, πως υπάρχει ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων την αντίστοιχη περίοδο και πως το χρέος ως ποσοστό του Α.Ε.Π., η Ελλάδα είχε σημαντική μείωση σε σύγκριση με κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Τέλος, ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να εξηγήσει πως οι μεταρρυθμίσεις που υλοποιούνται και σχεδιάζονται για την επόμενη ημέρα έχουν ως βασικό στοιχείο την κοινωνική δικαιοσύνη. Όπως δηλώνουν από την Ηρώδου Αττικού «εμείς δεν προβήκαμε σε οριζόντιες μειώσεις φόρων αλλά επιστρέφουμε στους ευάλωτους πολίτες την φορολογία από τα υπερκέρδη των δύο μεγάλων διυλιστηρίων της χώρας.  Έτσι, παίρνουμε 600 εκατομμύρια και τα επιστρέφουμε υπό τη μορφή ενός κουπονιού που δίνεται στα ευάλωτα νοικοκυριά για τα ψώνια του σούπερ μάρκετ».

Σχετικά Άρθρα