Κτηνωδία στο Βαρθολομιό: Ασυνείδητοι σκότωσαν με φόλες σκύλους και γάτες – Οργισμένοι οι κάτοικοι

 Κτηνωδία στο Βαρθολομιό: Ασυνείδητοι σκότωσαν με φόλες σκύλους και γάτες – Οργισμένοι οι κάτοικοι

Οργή στο Βαρθολομιό Ηλείας έχουν προκαλέσει οι απίστευτες εικόνες με τους νεκρούς σκύλους και γάτες που κάποιος ή κάποιοι δολοφόνησαν, παγιδεύοντας θανάσιμα τα ζώα σκορπώντας φόλες στην τοπική κοινότητα.

Έξι σκύλοι και οκτώ γάτες νεκρές είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της δολοφονικής πράξης, με τον Φιλοζωικό Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων του Δήμου Πηνειού, να κάνει γνωστό το περιστατικό.

Η πρωτοφανής θηριωδία εναντίον των ανυπεράσπιστων ζώων έχει προκαλέσει την οργή των κατοίκων και ολόκληρης της Ηλείας, που ζητούν τον άμεσο εντοπισμό και την παραδειγματική τιμωρία του υπευθύνου της εγκληματικής ενέργειας.

Το συμβάν, όπως αναφέρει το Patrisnews, έγινε γνωστό αρχές της εβδομάδας όταν εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου του δήμου Πηνειού, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Δημήτρη Αθανασούλη, κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή θηριωδία.

“Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε ως Δημοτική Αρχή τέτοιες φρικιαστικές συμπεριφορές και εγκληματικές ενέργειες, όπως επίσης και οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος μικρών αδέσποτων σκύλων στην περιοχή του Βαρθολομιού. Η φροντίδα αδέσποτων ζώων από τον Δήμο Πηνειού είναι δεδομένη. Να σταματήσει η ασυνείδητη εγκατάλειψη τετράποδων ζώων συντροφιάς στους δρόμους και πάνω από όλα η παράνομη και απάνθρωπη θανάτωσή τους. Καμία κακοποίηση ή θανάτωση ζώου δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη”, ανέφερε χαρακτηριστικά για το περιστατικό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – υπεύθυνος διαχείρισης των αδέσποτων του δήμου Πηνειού, Νίκος Γεωργόπουλος.

Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη γίνονται από την αστυνομία.

Σχετικά Άρθρα