Υποκλοπές – Predator: Πάνω από 20 οι “στόχοι” στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων – Νέες αποκαλύψεις

 Υποκλοπές – Predator: Πάνω από 20 οι “στόχοι” στην Ελλάδα, σύμφωνα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων – Νέες αποκαλύψεις

Nέες αποκαλύψεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας το μέγεθος και το «βάρος» της υπόθεσης των υποκλοπών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Inside Story, το οποίο υπογράφουν οι δημοσιογράφοι, Τάσος Τέλλογλου και Ελίζα Τριανταφύλλου, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, κατά την έρευνά της εντόπισε, περίπου, 40 γραπτά μηνύματα που περιέχουν μολυσμένα με Predator links, τα οποία έχουν αποσταλεί σε «λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς» κινητών τηλεφώνων.

Το Inside Story απηύθυνε ερωτήματα στην ΑΠΔΠΧ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023, μετά το πρόστιμο των 50.000 ευρώ που επέβαλε στην εταιρεία Intellexa, η οποία εμπορεύεται το Predator, επειδή αρνήθηκε να συνεργαστεί με την Αρχή και δεν παρέδωσε τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, όπως εκ του νόμου έχει υποχρέωση.

Στις απαντήσεις της η ΑΠΔΠΧ αναφέρει ότι «έως σήμερα η Αρχή έχει απευθυνθεί σε τέσσερις τέτοιες εταιρείες (σ.σ.: sms centers) στην Ελλάδα. «Καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη, στο παρόν στάδιο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτές θα είναι οι τελευταίες στην Ελλάδα ή όχι. Στις περιπτώσεις που βρίσκονται εταιρείες εκτός Ελλάδας – όπως έχει ήδη διαπιστωθεί – αλλά εντός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου, η Αρχή έχει τη δυνατότητα να ζητήσει συνεργασία από τις εκάστοτε ομόλογες εποπτικές αρχές», αναφέρει στο Inside Story.

Και ακόμα τονίζει ότι: «Έως σήμερα έχουν προκύψει περί τα 40 SMS αλλά η διερεύνηση συνεχίζεται» και πως αυτά «έχουν αποσταλεί σε λίγο παραπάνω από 20 αριθμούς». Άρα κάθε στόχος έχει λάβει πάνω από ένα sms-δόλωμα.