QatarGate: Η πρώτη δήλωση Καϊλή μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – Η αναφορά Παντσέρι

 QatarGate: Η πρώτη δήλωση Καϊλή μετά την απόφαση να παραμείνει στη φυλακή – Η αναφορά Παντσέρι

Η Εύα Καϊλή παρουσιάστηκε την Πέμπτη ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις Βρυξέλλες, προκειμένου να υποστηρίξει εκ νέου το αίτημά της για αποφυλάκιση υπό περιοριστικούς όρους με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Ωστόσο οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την προφυάκιση για το σκάνδαλο QatarGate.

«Ματαιοπονούν. Και κομμάτια να με κάνουν δεν πρόκειται να παραδεχτώ κάτι που δεν έχω κάνει» είπε η κ. Καϊλή, μιλώντας στο OPEN.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΒΕΛΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ:

«Στο πλαίσιο έρευνας ευρείας κλίμακας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για τη φερόμενη (σύσταση) εγκληματικής οργάνωσης, για διαφθορά και για ξέπλυμα χρήματος, η E.K. (Εύα Καϊλή) εμφανίστηκε σήμερα το απόγευμα ενώπιον των προδικαστικών τμημάτων του Πρωτοδικείου στις Βρυξέλλες.

Στη δικαστική εντολή σήμερα το πρωί, το Προδικαστικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη συνέχιση της προφυλάκισης της E.K.

Εάν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης εντός 24 ωρών, θα εμφανιστεί ενώπιον του αρμόδιου τμήματος του Εφετείου Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Για να προστατευθεί η έρευνα, δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες προς το παρόν.

Ο Τύπος θα ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση αυτή μέσω δελτίων Τύπου».

  • Οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι δεν θα κάνουν έφεση κατά της απόφασης.

Όπως ανέφερε μάλιστα ο συνήγορος υπεράσπισής της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, η Εύα Καϊλή θέλει να διατηρήσει το δικαίωμα κατάθεσης αιτήματος αποφυλάκισης σε έναν μήνα. Στην περίπτωση, όμως, που οι συνήγοροι της Εύας Καϊλή ασκούσαν έφεση κατά της απόφασης μέσα σε διάστημα 24 ετών, η ευρωβουλευτής θα παρουσιαζόταν ενώπιον του εφετείου μέσα σε διάστημα 15 ημερών.

  • Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο Αντόνιο Παντσέρι αναφέρθηκε στην Εύα Καϊλή, με καθόλου θετικά σχόλια και ίσως κι αυτό λειτούργησε αρνητικά στην απόφαση των δικαστών.

Ο κ. Αντρέ Ριζόπουλος, δικηγόρος της κ. Καϊλή, κατήγγειλε τη μεταχείριση του φερόμενου ως εγκεφάλου του κυκλώματος σε σχέση με την ευρωβουλευτή.

«Ο κ. Παντσέρι «αγοράζει» το μέλλον του και καλά κάνει. Ως δικηγόρος, το καταλαβαίνω απόλυτα. Αυτός πλέον γνωρίζει πότε θα τελειώσει η κράτησή του, ξέρει ποια είναι τα πρόσωπα που αποφάσισε να προστατεύσει. Και καλά κάνει. Και πιθανότατα ξεκίνησε με την ίδια του την οικογένεια. Θα ήθελα όμως να συνειδητοποιήσουμε τις συνέπειες που θα έχει αυτό στην κ. Καϊλή, η οποία δεν κατάφερε παρά να δει μόνο δύο φορές, μέσα σε έξι εβδομάδες στη φυλακή, το παιδί της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ριζόπουλος.

  • Την ίδια ώρα ο Βέλγος δικηγόρος του Αντόνιο Παντσέρι, Μαρκ Ουτεντάλ, με δηλώσεις του στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, μίλησε για την απόφαση του πελάτη του να υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με τους εισαγγελείς των Βρυξελλών.

«Ο Αντόνιο Παντσέρι είναι έτοιμος να πει όλη την αλήθεια και να συμβάλει στην αποτελεσματικότητα των ερευνών. Υπέγραψε τη συμφωνία συνεργασίας με τη Βελγική Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σε κατάσταση πραγματικού ψυχολογικού σοκ» δήλωσε ο δικηγόρος.

  • «Είναι στη διάθεση των ανακριτών όλη την ημέρα και τη νύχτα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους. Ελπίζει να μην τύχει τίποτα το οδυνηρό στη σύζυγό του και στην κόρη του» είπε ο Ουτεντάλ.

Πρόσθεσε, κλείνοντας, ότι «οι επόμενες ανακρίσεις του Παντσέρι αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, με μυστικές συναντήσεις» και ότι «πέρα από το ότι η ποινή του θα μειωθεί στον ένα χρόνο φυλάκισης, πέτυχε αυτό που ήθελε, να μην αποκρύψει τίποτα από όλο αυτόν το φάκελο».

Σχετικά Άρθρα