Παρέμβαση Τσιάρα: “Χρειάζεται προσοχή στο ζήτημα λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών”

 Παρέμβαση Τσιάρα: “Χρειάζεται προσοχή στο ζήτημα λειτουργίας των Ανεξάρτητων Αρχών”

Παρέμβαση στην αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για το ρόλο και τη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών, έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, τονίζοντας ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε θέματα και ζητήματα που αφορούν στην ίδια την ουσία της δημοκρατίας και προσέθεσε ότι πρέπει κανείς να το δει μέσα από το ρόλο της ευθύνης που του αναλογεί.

“Ο ρόλος και η λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών είναι συνυφασμένος με το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα και τη συνέχεια της ελληνικής πολιτείας. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Πρέπει να καταλάβουμε αυτονόητα πράγματα. Ο ρόλος και η λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας δεν ήταν απλά εξόχως σημαντικός αλλά είναι απόλυτα συνυφασμένος με το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα και την ίδια τη συνέχεια της ελληνικής πολιτείας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αφορμή τη συζήτηση νομοσχεδίου του για τη Διεθνή Εμπορική Διαιτησία.

Και ο κ. Τσιάρας προσέθεσε:

“Νομίζω σε αυτή τη κατεύθυνση έχουμε κινηθεί όλοι. Υπάρχουν συνταγματικές επιταγές. Υπάρχουν κάποια θέματα και ζητήματα τα οποία προσδιορίζονται από το Σύνταγμα και τα οποία δεν μπορεί κανείς ούτε να μην τα σεβαστεί ούτε, πολύ περισσότερο, μπορεί να τα ξεπεράσει. Σε αυτή τη λογική αν παραμείνουμε οι φωνές οι οποίες αυτή τη στιγμή, σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό, βρίσκουν ενδεχομένως έδαφος και σε μέρος της ελληνικής κοινωνίας, εκτιμώ και πιστεύω ότι δεν δημιουργούν τις καλύτερες συνθήκες για τη συνέχεια και την πραγματικά σωστή ανεξάρτητη λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε θέματα και ζητήματα που αφορούν στην ίδια την ουσία της δημοκρατίας και νομίζω ότι αυτό πρέπει κανείς να το δει μέσα από το ρόλο της ευθύνης που του αναλογεί και μέσα από τη θέση που μπορεί να έχει σε οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση, πολύ δε περισσότερο κατά τις συζητήσεις που υπάρχουν εντός του κοινοβουλίου”.

“Το ποιος έχει σεβαστεί τις Ανεξάρτητες Αρχές το ποιος επέλεγε πρόσωπα τη τελευταία στιγμή στις Ανεξάρτητες Αρχές, με “ανίερες συμμαχίες” και ποιος θα μπορούσε να διασφαλίσει τη συνέχεια και το κύρος τους είναι μια συζήτηση η οποία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε. Απλά είναι μια συζήτηση που νομίζω πως στο τέλος της ημέρας θα δημιουργήσει πολύ μεγαλύτερα και περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει”, κατέληξε ο κ. Τσιάρας.

Σχετικά Άρθρα